Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post autor: Remik » 17 maja 2010, 13:43

bellus pisze:Co do seriali do Breaking Bad jak dla mnie niszczy wszystko co swej drodze. Aktorsko chyba nieosiągalny dla większości seriali nawet przez moment, a Oni ten sam poziom przez 3 sezon. Odcinek jak Hank miał małe nieporozumienie z kuzynami Tuco wręcz mistrzowski. Jednak mnie najbardziej zachwycają momenty jak pozornie nie ma akcji. Emocje łatwo wywołać jak na ekranie jest akcja, ale utrzymać poziom emocji jak główny bohater je kolacje z żoną (czy tylko ja jej nienawidziłem przez 2 pierwsze sezony?) to już trzeba być dobrym. Polecam wszystkim
Też jestem pod wielkim wrażeniem tego serialu. Pierwszy sezon jest świetny, drugi trzyma poziom pierwszego, a trzeci po prostu wbija w fotel. Szczególnie ostatnie odcinki, od 6 do 8, to jakaś masakra, trzymają w napięciu do ostatniej chwili. Świetnie rozegrali akcję z kuzynami Tuco, a moment, w którym jeden z nich zauważa Waltera w szpitalu i próbuje się do niego doczołgać, a reszta policjantów bezczynnie się temu przygląda był dla mnie genialny. Trzeba również wspomnieć o znakomitej grze aktorskiej, szczególnie głównej trójki: Waltera, Pinkmana i Hanka. Szczerze polecam ten serial, który jak dla mnie, już dawno pozostawił konkurencję w tyle.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”