Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: Aker » 17 maja 2010, 15:43

emdżej pisze:Znowu mistrzostwo dla Wisły. Nudne to już się robi powoli.
a jednak nie :P

Co do meczu z Odrą posiadaliśmy przygniatającą przewagę, powinniśmy wygrać conajmniej dwoma golami, a skończyło się remisem po chyba jedynym celnym strzale Odry... Fatalnie interweniował Juszczyk (Jezu ten koleś jest gorszy od Pawełka). Sporo serca na boisku zostawił Małecki, starał się jak mógł, ale trochę za bardzo drze japę jak ktoś mu nie poda nawet jak ma swój dobry pomysł na rozegranie indywidualnej akcji... Boguski nie jest ewidentnie w formie, nie wiem zresztą jakim cudem znalazł się on w rezerwowej kadrze u Smudy. Generalnie mecz, który powinniśmy wygrać zremisowaliśmy. Szkoda, że przegraliśmy walkę o mistrzostwo, bo z Brożkiem w składzie nie byliśmy gorsi od Lecha, niestety pod koniec sezonu Brożek się połamał i skuteczność siadła, zapewne jakby Lewy się w Lechu połamał to wyglądałoby to podobnie, jak nie nawet dobitniej.
Ocenię jeszcze poszczególnych zawodników/formacje na przestrzeni całego sezonu.
BRAMKARZE
Zarówno Juszczyk jak i Pawełek prezentują poziom żenujący. Mariusz ma jeszcze jakiś tam refleks, ale na przedpolu prezentuje się katastrofalnie. W tej formacji potrzebne są znaczne zmiany, marzę o jakimś porządnym bramkarzu + na ławce młody talent. W Wiśle pasowałby mi Sandomierski i Onyszko. Osobiście bym był bardzo zadowolony jakby Wisła przetransferowała chociaż jednego z tej dwójki. Co do kontraktów to Juszczykowi konczy się już teraz (zapewne nie bedzie przedluzony), a Mariuszowi za pół roku, również mam nadzieję, że nie będzie przedłożony.
OBRONA
Tutaj nie jest tak źle, posiadamy najlepszych środkowych obrońców w lidze (Marcelo+Głowacki, no w lidze jeszcze wysoki poziom prezentuje na pewno też Bosacki). Ktoś na rezerwę by się przydał na środek w razie absencji Marcelo lub Głowy na pewno. Boki obrony prezentują się dość dobrze (Singlar, Piotr Brożek, Alvarez, Diaz) nie trzeba tam kombinować. Cleber zapewne kończyć kariere będzie niebawem bo dorobił się w Rosji, lecz mimo wszystko liczę, że będzie wciąż dla nas grał o jego poziom gry jestem spokojny, natomiast Jopa należałoby się pozbyć. Marcelo jeśli zostanie sprzedany (Bayer jest dość mocno zainteresowany) to marzyłby mi się Sadlok, ew. jakiś zagraniczny dobry obrońca, może wynalazek ala Marcelo. Kontrakt kończy się Alvarezowi, ciekawy jestem czy zarząd da 400 000 euro i go wykupi z Regginy... Po za tym Jopowi kończy się kontrakt na 99% nie będzie przedłużany oraz Cleberowi, ale wierzę, że zostanie z nami jeszcze choć sezon, wszystko w jego rękach.
POMOC
Tutaj też nie jest źle. Sobolewski zapewne myśli o końcu kariery, ale wydaje mi się, że pociągnie jeszcze sezon. Po za nim w środku mamy Issa Ba i wróci wreszcie mam nadzieję Garguła. Zawsze do pomocy można też dać Piotrka Brożka lub Diaza. Na bokach Łobodziński i Kirm (oby wrócił do formy). Na boku pomocy grywał też swojego czasu często Małecki i jego tam bym właśnie widział, bo pod bramką razi nieskutecznością. Na ławce Mączyński i Burliga m.in. nie jest źle tak jak pisałem. Kontrakt się kończy Issa Ba myślę, że należałoby go przedłużyć o 2 lata, taką właśnie możliwość ma wpisaną w kontrakt Kameruńczyk.
NAPAD
Tutaj tylko jest miejsce dla Pawła Brożka. Mam nadzieję, że Wisła go nie sprzeda, dokupić jakiegoś napadziora do niego i będzie ok. Na ławce powinien być Boguski i zawsze można do przodu dać Małeckiego. Jeśli Wisła jest zainteresowana kupnem kogoś to najlepiej z naszej ligi widziałbym Micanskiego w napadzie z Brożkiem. Generalnie ta formacja nam najbardziej leży i trzeba to na nowy sezon zmienić. Kontrakt z Hristovem się kończy za pół roku, ale wydaje mi się, że nie ma co go trzymać w Młodej Ekstraklasie i puścić już teraz do Bułgarii spowrotem, ten transfer był totalnym niewypałem.

Podsumowywując zdecydowanie należy przeprowadzić zmiany w bramce i napadzie.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2010, 22:14 przez Aker, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Polska”