Finał Ligi Mistrzow Bayern vs Inter- waszym zdaniem

frugo22
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Finał Ligi Mistrzow Bayern vs Inter- waszym zdaniem

Post autor: frugo22 » 17 maja 2010, 21:53

Osobiscie uwazam ze kluczowe znaczenie w tym meczu moze miec brak w druzynie z Bawarii Francka Ribery'ego. Jestem zdania ze nie zobaczymy w finale takiego interu jakiego widzielismy w dwumeczach z barca czy chelsea czyli zaparkowanego we wlasnym polu karnym, pamietajmy ze Murinho lubi zaskakiwac i jak nikt inny potrafi wykluczyc najwazniejszych pilkarzy poszczegolnych druzyn, a nie od dzis wiadomo ze gwiazda bawarczykow jest Robben. Spodziewam sie ze zostanie on ustawiony na prawej flance, tak aby mogl oddawac strzaly w swoim stylu schodzac do srodka... I yu powstaje pytanie: Jak zatrzymac Holendra? odpowiedz moim zdaniem jest dosc oczywista, czyli wykorzystanie manewru ktory Murinho juz raz zastosowal w tej edycji LM. Na lewej stronie defensywy nie przewiduje niespodzianek czyli zywa legenda interu Javier Zanetti przezywajacy trzecia mlodosc, na lewej pomocy natomiat pomagac moze zanettiemu Christian Chivu, ktory gralby w tym meczu ,,defensywnego skrzydlowego"... Natomiast jesli chodzi o sile ofensywna interu moze sie ona opierac wylacznie na prawej flance i srodku boiska. Na prawej flance spodziewalbym sie Samuela Eto'o, na prawej obronie natomiast Maicona. Nie od dzis wiadomo ze portugalski trener Nerrazurich preferuje taktyke z dwoma defensywnymi pomocnikami w srodku boiska i ze do tych rol wyznacza ,,walczakow", ,,boiskowych twardzieli" pierwszym z nich napewno bedzie Cambiasso, pamietajmy jednak o braku Motty, ktorego moim zdaniem zastapi Muntari. Co do srodkowych obroncow nie przewiduje niespodzianek, pozycje Lucio i Samuela sa niezagrozone, jako srodkowegy napastnik na pewno zagra Millito, ktory nie raz w tym sezonie dal popis swoich snajperskich umiejetnosci... co do bramki Julio Cesar to pewniak. Boje sie o wystep Sneidera, w razie jego niedyspozycji Murinho bedzie mial wilki problem, ale jednego jestem pewien: The Special One zaskoczy czyms Bayern...
Co natomiast moze przeciwwstawic Van Ghal? wiadomo ze Bayern to tez druzyna ,,wielkich walczakow", ich bolaczka to srodkowa obrona, w Monachium placza po odejsciu Lucio i wszyscy widza ze Van Buytem nie jest w stanie godnie zastapic Brazylijczyka, poza srodkiem defensywy kazda pozycja Bayernu jest obsdzona bardzo mocno. Bycmoze w ataku ponownie zobaczymy duet Olic (ktory wedlug mnie jest pewniakiem) i Muller, czyli pupilek trenera, a moze naprzeciw roslym obroncom interu Holender posle w boj ktoregos z doskonale grajacych glowa snajperow: Gomeza lub Klose. Ciekawym manewrem mogloby sie okazac przesuniecie na skrzydlo Schweinsteigera, nie uwazam aby Hamit Altintop byl w stanie godnie zastapic Riberyego. co do bokow obrony nie mam watpliwosci: Lahm i Badstuber. Na srodku pomocy spodziewam sie Van Bommela i Tymoszczuka.
Jako zwyciezce Ligi Mistrzow w ciemno typuje Inter, jestem pelen podziwu dla ich Menagera za to jaka metamorfoze przeszla ta druzyne pod jego wodza, zycze powodzenia Bayernowi i jak wielu kibicow oczekuje jednego: Wspanialego i Niezapomnianego spektaklu.

Wróć do „Puchary Europejskie”