Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mentor » 19 maja 2010, 14:36

iceald pisze:Sport podał, że podobno istnieje możliwość odejścia Marqueza do MLS - szczerze mówiąc nie wiem co o tym myśleć. Niby grał w tym sezonie mało i raczej nienajlepiej, ale jakoś sentyment mam do niego. Poza tym kto mógłby zająć jego miejsce? Czychryński, którego forma na przyszły sezon jest wielką niewiadomą, wracający z wypożyczenia Henrique/Caceres czy ktoś z młodzików :?:
Nie wykluczałbym odejścia Rafy choć nie chciałbym tego. To prawda, że nie był pewnym punktem zespołu w ostatnim sezonie, ale wciąż stać go na wiele i jako rezerwowy w zupełności wystarczy. Podczas fiesty powiedział:
"Bona nit a tothom! Wielkie dzięki za zaufanie, te wszystkie lata były najlepszymi w moim życiu. Dziękuję zarządowi, sztabowi szkoleniowemu i piłkarzom. Dziękuję bardzo. Visca el Barça y Visca Catalunya!"
Brzmi to trochę jak pożegnanie więc nic mnie tutaj nie zdziwi.

Nie mam pojęcia co się stanie z wypożyczonymi, ale Dmytro pewnie w następnym sezonie pogra więcej.

Co do Valencii to najlepiej by było jakby powiedzieli sobie 'dosyć tych osłabień!' i poprzestali na oddaniu Villi :lol: Pieniążki dostali więc być może nie będą zmuszenie sprzedawać Silvy choć pewnie odpowiednio wysoka oferta ich skusi. Oby chociaż dobrze spożytkowali te pieniądze i sprowadzili wartościowych piłkarzy.
Morrow pisze:Pytanie co dalej. Potem wybory a wiadomo, że dla kandydatów największą trampoliną będą transfery. Skład przed wyborami będzie kompletny a oni będą kogoś obiecywać. Pytanie kogo
Sytuacja jest o tyle ciekawa, że główny faworyt (Sandro Rosell) tak na dobrą sprawę nie musi nikogo obiecywać. Ma swój elektorat na który może liczyć. Pozostali kandydaci wypadają niestety dużo słabiej i to raczej oni powinni się martwić. Ciekawe jest to:
12:03

Wiceprezydent Barcelony, Jaume Ferrer: „Dzisiaj Villa zostanie piłkarzem Barcelony. Prosili o niego Pep i Txiki. (…) W klubie pracuje się też nad transferem Fàbregasa”.
Jaume Ferrer jest jednym z kandydatów na nowego prezydenta :P Laporta pewnie nie miałby nic przeciwko gdyby jego ostatnie ruchy przysporzyły popularności Ferrerowi, ale to będzie trudne.

Bardzo możliwe, że nowy prezydent otrzyma gotową drużynę bo bez konsultacji z Guardiolą i tak nikogo nikt nikogo nie sprowadzi a obecne transfery są przecież z Pepem konsultowane.

[EDIT]

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=29737 :lol:

Wróć do „Hiszpania”