Foster w Birmingham. Czyli jednak z tej dwójki zostaje Kuszczak co mam nadzieje nie oznacza, że będzie naszym nowym numerem 1. Pewnie pogra sobie sporo następnym sezonie, Edwin nie młodnieje.
Dyskusji o wyższości Fostera nad Kuszczakiem było bez liku, skoro się go pozbywamy to widocznie nie był lepszym bramkarzem od Polaka. Ma predyspozycje żeby być bramkarzem reprezentacji ale na United Ben był zwyczajnie za słaby. Dostał trochę szans w tym sezonie i nie oszukujmy się, dał dupy. To jeszcze nie ten poziom. Z jednej strony szkody bo żegnamy Brytyjczyka, gościa, który ma zadatki na dobrego GK ale z drugiej nie przekonał mnie do siebie podczas pobytu na OT. Zobaczymy może w Birmingham będzie miał taki sezon jak Hart. Wszystkiego dobrego Ben.
Ferguson gada o jednym wzmocnieniu i to nie jest dobra wiadomość. Póki co mamy dwa młode znaki zapytania a ta kadra naprawdę potrzebuje wzmocnień wbrew temu co mówi Szkot. To, że nie kupimy w tym oknie bramkarza wydaje się logiczne. Amos zostanie trzecim bramkarzem a Kuszczak będzie zastępował Edwina. Na nowego GK zapewne przyjdzie czas za rok. Nadal jednak potrzebujemy wzmocnienia siły ognia, Roo w tym sezonie jest wyeksploatowany totalnie + MŚ, nie wiadomo jak będzie prezentował się w przyszłym roku. Nie oczekuję, że kupimy Ville i Fabregasa jak Barca ale jakieś realne wzmocnienia są potrzebne.
Wyskoczyły plotki o Suarezie. Z jednej strony to znak zapytania bo to Holandia a tam worki bramek strzelali Huntelaar, Kezman i Alfonso Alves, z drugiej widzę w tym gościu błysk. W dodatku jest uniwersalny, chyba bym nie płakał jakby do nas trafił. Na rynku mamy trochę skrzydłowych: Di Maria, Ribery, Silva. Ktoś z nich trafi do Realu, Barca tę pozycję już załatwiła. Wszyscy są jednak dla nas za drodzy. Ale takiego J.Cole już bym powitał z otwartymi ramionami. Benzema nie jedzie na mistrzostwa, jego cena nie podskoczy ale jak nie chce u nas grać to niech się buja. Trafi do nas tylko jak siłą go pogonią z Realu tak jak Sneijdera. Jeszcze jest Krasic, to też jest fajna opcja, pytanie tylko czy akurat tego piłkarza potrzebujemy.
Bramkę mamy załatwioną, obronę też. Kreatywny pomocnik + napastnik. Ferguson mówi o jednym wzmocnieniu a dla mnie te dwie pozycje są konieczne do obsadzenia.