Re: Finał LM 2009/10: Bayern Monachium - Inter Mediolan

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Finał LM 2009/10: Bayern Monachium - Inter Mediolan

Post autor: Ebi » 21 maja 2010, 18:27

arek_ahig pisze:Oczywiscie w finale kibicuje Bayernowi. Nie ma znaczenia, ze ten kto wygra zagwarantuje swojemu krajowi 4 miejsca w LM na kolejny rok. Dla mnie, kibica Juventusu liczy sie tylko walka o scudetto. Zadne polsrodki w postaci 2,3,4 miejsc nie interesuja mnie. Miano najbardziej utytulowanej druzyny w lidze wloskiej zobowiazuje. 8)
Dodatkowo mam nadzieje na mase bramek, bo tak sie zlozylo, ze od ilosci bramek zalezy wysokosc mojego bonusa w jednym z bukmacherow internetowych. :D
I słuszna postawa kibica Juve. Dziwią mnie wszelcy kibice Juve, Milanu, Romy itp, któzy trzymają za Inter dla dobra Serie A. Jak ktoś już napisał - "a co mnie obchodzi ile miejsc będą mieć Włosi? Ważne, żeby Juve wygrywało LM a po co mi tam inne włoskie kluby?" - tak właśnie powinno być. Każdy niech się zamartwia o swój klub. Inter jeśli jutro wygra to w trofeuach LM przegoni Juve - czy kibice Juve naprawdę tego chcą? Liga włoska prędzej czy później się odrodzi, ale teraz ją pare lat pokuty za afery i zadymy tak jak Angole w latach 90-tych nie istnieli za banicję za Heysel. Dopiero pod koniec blisko przełomu wieków się coś ruszyło. Nie ma co płakać. Poza tym prawdziwi włoscy kibice nienawidzą się nazwaajem i nigdy nie będą trzymać kciuków za np. Inter jutro. Historyjka na potiwerdzenie słów - w 1983 w finale Puchauru Europy zmierzyły się Hamburger SV i Juve. Wygrali Niemcy po golu Magatha 1-0 a uradowani tym faktem kibicem Milanu kupili strzelcowi jedynej bramki piękny, pamiątkowy złoty łańcuch w nagrodę, że dzięki jego strzale ich odwieczni rywale nie są najlepsi w Europie.

Wróć do „Puchary Europejskie”