Re: Widzew Łódź (zbiorczy)

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1558
Kibicuję: WIDZEW

Re: Widzew Łódź (zbiorczy)

Post autor: NoName1989 » 23 maja 2010, 12:34

Dawno nie widziałem takiego thrilleru na naszym estadio. Chłopaki na pierwszą połowę wyszli zupełnie nieskoncentrowani i zostali za to skarceni 0:2 do przerwy i w sumie już myślałem, że jest po meczu. Ale na drugą połowę wyszła zupełnie inna ekipa, skoncentrowana, pewna siebie z wolą zwycięstwa. Na pewno ogromne korzyści przyniosły zmiany, wszedł Robak, który nawet nie przygotowany na 100% grał lepiej niż reszta chłopaków. Widać jak dużo w naszej drużynie zależy od Marcina. Wszedł również wychowanek Barcelony :D Fernando "Kuki" Ariello i jak na debiut rozegrał bardzo dobrą połówkę.Widać w nim hiszpańską szkołę, wychodzenie na pozycję, świetne prostopadłe piłki, widać w nim potencjał na dobrego rozgrywającego. Na pierwszą polską ligę jest za drobny, ale w Ekstraklasie powinien już świetnie dawać sobie radę. W ostatnim kwadransie gry Widzewiacy wybili z głowy piłkarzom z Kluczborka wywiezienie punktów z Łodzi. Ale tu chciałem pochwalić ekipę MKS, która nie przyjechała do Łodzi murować bramki jak to robiły praktycznie wszystkie zespoły grające u nas, tylko chcieli pograć w piłkę co dało świetne widowisko.
Ciekawym zawodnikiem jest Waldemar Sobota z Kluczborka i wydaję mi się, że kolejny sezon spędzi w mocniejszej drużynie niż MKS Kluczbork.

Wróć do „Polska”