Re: Powódź 2010

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Re: Powódź 2010

Post autor: ddemon » 24 maja 2010, 13:19

Mnie ta powódź niedotknęła choć na Śląsku w Zabrzu w dzielnicy Makoszowy było-jest niewesoło :( Współczuje ludziom ale jeśli ktoś buduje osiedle w okolicach rzek to urząd Miasta,gminy musi dawać na to pozwolenie!! to jest niepojęte jak Ci urzędnicy czerpią z tego kasę...jak wczoraj puszczali Wrocław i te osiedle i jak mieszkańcy wszyscy starają się zatamować a Policja patrzy,ludzie niektórzy robią zdjęcia,straż pożarna cosik pomaga ale niewie jak - ZERO organizacji co dawali worek to woda to podmywała zamiast jakoś zabezpieczyć teren żeby woda wyrzuciła jak najmniej szkód a tak woda se wpływała i zalała...eh.. :/ Niepamietam gdzie ale domy też się odsuwają na wzgórzach wokolicach wody znów nastaje pytanie kto dał pozwolenie im tam budować...W.Pawlak kandydat na prezydenta powiedział aby ktoś spróbował powiedzieć tym ludziom że nie bedą mogli się odbudować na tych samych terenach i odbudowanie się jest ważniejsze niż EURO 2012 ...to wżyciu w PL niebędzie dobrze odbudują się i znów zaleje....niedziwie się ludziom którzy ciągle mówią na wizji że W-wa jest najważniejsza a oni poprostu czują się olani :/ bo wszystko dzieje się wokół W-wy bo się obawiąją..niesą dobrze przygotowani i politycy robia dobrą minę do złej gry

ciągle mam obrazki jak ośrodek wypoczynkowy a w zasadzie restauracja Zielona w Kaletach runął.Często tam spędzałem wakacje i pamiętam jak tam nigdy wody niebyło a jak już byłą to góra do kostek :shock: a teraz totalna masakra :/

Oto filmik i zdjęcia:

http://www.mmsilesia.pl/10428/2010/5/18 ... egory=news

Wróć do „Wracając Do Meritum”