Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8394

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: piotrcies » 25 maja 2010, 0:58

Czytasz uważnie? Napisałem tak? Napisałem, że niektórzy się pienią, nazywają Wengera złodziejem (były takie określenia pod jego adresem), nie mówię, że Ty tak piszesz, bo akurat tak nie jest, ale są tacy użytkownicy. I niektórzy mają o to wielkie pretensje, ale prawda jest taka, że Wenger mógł to zrobić i to zrobił. Niemal każdy na jego miejscu by tak postąpił, widząc taki talent. Denerwują się ci, którzy na tym tracą, czyli kibice klubów z Hiszpanii. W odwrotnej sytuacji denerwowaliby się kibice klubów angielskich, ale nie ma odwrotnej sytuacji. Ja się po prostu nie dziwię tym, którzy mają dość słuchania tego, że są złodziejami. Ja się przyznam, że na miejscu Wengera zrobiłbym tak samo. I, choć jest to kontrowersyjne (sam takiego prawa nie popieram, bo wiem, że godzi ono w Barcelonę w tej sytuacji), to winne jest prawo, a nie osoby, które na tym korzystają. Dzisiejszy sport nie ma już za wiele wspólnego z ideą fair play. I wiem, że Fabregas jest wychowankiem Barcy i rozumiem, że piłkarze Blaugrany mogą go przekonywać, żeby wrócił i niech tak robią. Jednak, choć nie popieram takiego prawa, ono jest i ci co mogą, z tego korzystają.

Wróć do „Hiszpania”