Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: (L)oczkerson » 25 maja 2010, 13:09

Boromir pisze:Choć młody jest, może się wyrobić. Ciągle jednak nie wierzę, że wy za niego daliście 16 mln euro.
Dla mnie jeszcze bardziej niesamowite jest, że Barca wydała na niego 16 mln, jako na środkowego obrońce! Martin przez chwilę grał na tej pozycji w JUVE (z konieczności, wiadomo kontuzja) i wyglądało to tak dramatycznie, że dość szybko zastąpił go Grygera i prezentował się lepiej! A skoro bez ryzyka mogę powiedzieć, że Grygera to najgorszy obrońca w europie ostatniego sezonu w tych klubach, które o coś chcą walczyć, to możecie się domyśleć jaką notę u mnie ma Caceres jako środkowy obrońca :P . Na prawej natomiast prezentował się nieźle i to w zasadzie jedyna pozycja gdzie on może zrobić karierę. Jest szybki, mocny fizycznie, bardzo wybiegany i waleczny, a to już niezłe podstawy na tej pozycji. Dalej miał problemy z ustawianiem się, ale jak na sam początek kariery na tej pozycji to i tak wygląda to dość dobrze i trzeba przyznać, że zrobił w tym względzie spory postęp w trakcie sezonu i w obronie kiedyś może być bardziej niż przyzwoity. W ofensywie brakuje mu techniki oraz dośrodkowania, ale dużo się pokazuje do gry i dzięki temu zaliczył parę asyst oraz 2 gole, wiec statystycznie nie jest źle.
Natomiast czy JUVE go wykupi? Za 12 mln na 100% nie. On nie jest wart takiej gotówki, nie wiem czy jest wart i 8 mln. Najlepiej by było jakby wylądował na jeszcze jeden rok na wypożyczeniu, bo ta połowa sezonu, którą rozegrał(potem był kontuzjowany), to za mało by mieć pewność co z tego chłopaka można wycisnąć. Zresztą jeśli ma zostać w JUVE to jedynie jako rezerwowy i do takiej roli pasuje mi naprawdę dobrze. Czy w Barcelonie nada się jako zmiennik dla Alvesa? Pewnie tak, ale bardzo przeciętny. Mniej bym się po nim spodziewał niż po Maxwellu.

Wróć do „Hiszpania”