Dla mnie jeszcze bardziej niesamowite jest, że Barca wydała na niego 16 mln, jako na środkowego obrońce! Martin przez chwilę grał na tej pozycji w JUVE (z konieczności, wiadomo kontuzja) i wyglądało to tak dramatycznie, że dość szybko zastąpił go Grygera i prezentował się lepiej! A skoro bez ryzyka mogę powiedzieć, że Grygera to najgorszy obrońca w europie ostatniego sezonu w tych klubach, które o coś chcą walczyć, to możecie się domyśleć jaką notę u mnie ma Caceres jako środkowy obrońcaBoromir pisze:Choć młody jest, może się wyrobić. Ciągle jednak nie wierzę, że wy za niego daliście 16 mln euro.
Natomiast czy JUVE go wykupi? Za 12 mln na 100% nie. On nie jest wart takiej gotówki, nie wiem czy jest wart i 8 mln. Najlepiej by było jakby wylądował na jeszcze jeden rok na wypożyczeniu, bo ta połowa sezonu, którą rozegrał(potem był kontuzjowany), to za mało by mieć pewność co z tego chłopaka można wycisnąć. Zresztą jeśli ma zostać w JUVE to jedynie jako rezerwowy i do takiej roli pasuje mi naprawdę dobrze. Czy w Barcelonie nada się jako zmiennik dla Alvesa? Pewnie tak, ale bardzo przeciętny. Mniej bym się po nim spodziewał niż po Maxwellu.