Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post autor: smudge_90 » 31 maja 2010, 20:14

I 24 skończone :) Może na początek uwaga: osoby, które nie oglądały, a mają zamiar niech nie czytają :!:

Sezon 8 był chyba najbardziej nierównym ze wszystkich. Odcinki 1-14 były wręcz okropne i szczerze mówiąc już miałem rezygnować z dalszego oglądania przygód Jacka i gdyby nie została ogłoszona wiadomość o końcu serialu prawdopodobnie skończyłbym na pierwszej części sezonu. Było kilka scen, których scenarzyści mogli nam oszczędzić m.in Renee odcinająca dłoń swojemu kontaktowi, dla mnie to istna parodia tego co parę lat temu zrobił Jack. Jeszcze gorsza była scena w której Renee wbija Jackowi nóż w brzuch, a ten nic sobie z tego nie robiąc wyjmuje go i rzuca nim w jednego z ochroniarzy Vladimira, trafiając go w czoło (wyglądało to komicznie). A to, że kobieta (w ciągu paru godzin, ale to już wymogi serialu) zostaje prezydentem kraju Islamskiego wydaje się raczej mało prawdopodobne :roll:
Poza tym nowe postacie mało wyraziste (tylko Cole dawał radę, ale to też trochę potrwało), tak samo jak najgorszy(a) w historii prezydent. Wątek osobisty Dany wkurwiający.

I wtedy zjawił się Logan, a akcja zaczęła toczyć się jak w najlepszych momentach w historii serialu :lol:
Kilka ostatnich odcinków było naprawdę genialnych, szczególnie scena z Loganem na muszce Bauera. Zresztą każda scena z byłym prezydentem była świetna :) .
Na duży plus w tym sezonie zdjęcia z pierwszej części sezonu (NY w nocy wygląda całkiem przyzwoicie) i Sean Callery - muzyka do tego sezonu to arcydzieło. Mam nadzieję, że zostanie wydana.
Poza tym nie znam innej, która miałaby 5 tak równych i świetnych sezonów.
A ja znam :P Poza tym sezon 4 był przeciętny (a na tle innych po prostu słaby), tak jak pierwszy, który wybijał się przede wszystkim, tak jak napisałeś, tym, że był nowatorski. Ale to jedynie moja opinia. Sezony 2, 3, 5 były genialne 8)
Film ma podobno wejść do kin pod koniec listopada. Im szybciej, tym lepiej, we're running out of time, damn it
A ja patrzę na film ze sporym sceptyzmem. 24: Redemption pokazało, że 24 nie robią takiego wrażenia jako 2 godzinny film.

A tak przy okazji kilka dni temu zmarł Dennis Hopper, który wystąpił w 5 odcinkach serialu w roli Victora Drazena.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”