Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post autor: Keres » 01 cze 2010, 19:15

Zachęcony bardzo pozytywnymi wpisami na forum, wysoką oceną na filmwebie [8,5 - teraz zastanawiam się czemu jest taka niska] oraz próbą zapełnienia sobie czasu czekając na nowe sezony Dexa i Entourage pobrałem Breaking Bad. I naprawdę muszę przyznać, że serial jest mistrzowski. Wciągnął mnie od pierwszego odcinka, co nie przydarzyło mi się jeszcze z żadnym serialem. Serial nie ma praktycznie słabych momentów przez wszystkie 3 sezony [do 11 odc. włącznie]. Co do poszczególnych osób to Hank i Walt zdecydowanie na plus, Pinkman do czasu pobicia przez Hanka świetny, potem trochę zaczął mnie denerwować, ale ogólnie ok.
Najlepsze akcje imo to z Gusem jak miał się spotkać z Waltem i Jessim w tej jego restauracji Los Pollos Hermanos i nie pojawił się bo, jak powiedział do Walta: „twój partner spóźnił się i był naćpany” – prawdziwy profesjonalista. Drugą sytuacją było pokazywanie na początku odcinków 2 sezonu jak wyławiali pluszaka z basenu Walta, pokazali też raz 2 worki z ciałami koło auta Walta przed jego domem. Każdy myślał, że konkurencja wykończyła genialnego chemika, ale było inaczej... Świetne akcje :D Naprawdę polecam ten serial.
Tak w ogóle to w jaki dzień wychodzą nowe odcinki? Nie mogę się już doczekać kolejnego.
BTW. Wchodziliście? http://www.savewalterwhite.com/

Co do Entourage to również bardzo oczekuję 7 sezonu, który startuje już 27 czerwca. Wyczytałem, że do obsady ma dołączyć nowa pani:
Obrazek
Niezła 8)

Tak w ogóle The Wire nie daje o sobie zapomnieć :lol:. Przypomniała mi się ostatnia jedna z najlepszych akcji:

Aaa jeszcze jedno: zacząłem oglądać 24 zachęcony avatarem piwusa i muszę przyznać, że obejrzałem połowę I sezonu i zupełnie mnie nie wciągnęło, w związku z czym zaniechałem dalsze oglądanie i usunąłem pozostałe odcinki pierwszej serii. Nie wiem czemu mi się nie spodobał, a taki dobry serial podobno...

PS. Nowy filmweb [‘]

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”