Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Salas11 » 02 cze 2010, 12:09

Maicon przyszedł do nas po dwóch całkiem udanych sezonach w Monaco, gdzie na przeciwległej stronie boiska hasał nie mniej ofensywnie usposobiony Evra (było brać ich obu :roll: ) Zanetti w momencie przyjścia Brazylijczyka miał już 33 lata i stawiam dobrą gorzałę, że nikt ze sztabu Interu (ani z nas) nie obstawiał że do dziś będzie w stanie grać na takim poziomie. Może Javier odkrył zagadkę nieśmiertelności? :P
Co do Santona, owszem, gdy grał pod wodzą Mourinho, był ustawiany na lewej flance obrony. Powód - Maicon, z którego usług ciężko byłoby zrezygnować choćby po to, aby dać się ograć młodzianowi. Jednak Davide nominalnie jest prawym obrońcą (w Primaverze grał też z powodzeniem na prawej pomocy) I do momentu odniesienia ciężkiej kontuzji, po której długo może dochodzić do siebie, wyglądało to naprawdę dobrze.
Z tego co mi wiadomo Aguirregaray (cholera, dawać projekty pseudo bo nazwisko za długie :P Aż mi się Guglielminpietro przypomniał :rotfl: Proponuję 'Aguga' :P ) w samym Urugwaju nie jest/był gwiazdą. Jak wspominałem wcześniej, powołania do kadry narodowej jeszcze nie dostał i w samym Penarolu ilość występów w ciągu trzech sezonów nie jest powalająca. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że był rezerwowym.
Podsumowując, mimo wszelkich matematycznych uprzedzeń mam szczerą nadzieję że z tego grajka coś będzie. Po odejściu Recoby czegoś mi w kadrze Interu brakowało. Teraz wiem, że chodziło o Urusa. :wink:

Wróć do „Włochy”