Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Post autor: Mentor » 04 cze 2010, 1:53

Ogólnie mizernie wyglądają te sparingi Hiszpanów, ale oczywiście nie ma sensu wyciągać z tego jakichkolwiek wniosków. Trener trochę eksperymentuje, ale to raczej sztuka dla sztuki bo nie widać w tym perspektyw jak do tej pory. Mecz przeciwko Arabii pamiętam jak przez mgłę bo wypiłem podczas niego pewnie więcej baniek niż padło tam strzałów na bramkę. Dzisiaj obejrzałem pierwsze 45 minut oraz drugą połowę mniej więcej od 60 minuty do urwania transmisji przez UPC.

Po wejściu kluczowych piłkarzy zaczęło to jakoś w miarę wyglądać tak więc w pełnym składzie powinno być okej, ale tutaj trudno było oczekiwać czego innego. Jeśli chodzi o nowości to cieszy mnie naprawdę dobra gra Pedro. Dzisiaj po wejściu na boisko dawał to czego brakowało bo wcześniej tylko Navas szarpał. Trudno Jesusowi odmówić chęci i umiejętności, ale trochę mnie irytuje ta jego ciągła gra na wrzutki. Nie lubię takich skrzydłowych :P Iniesta wygląda nieźle i już zacieram ręce na jego współpracę z Villą. Busquets przy takiej grze Javiego Martineza ma pewny plac. Bask dzisiaj poprawnie w odbiorze, ale z piłką potrafi zrobić niewiele. Oczywiście to tylko opinia na podstawie jednego spotkania.

Cesc raczej bez szans na pierwszy skład. Podobnie jak Iniesta jest po kontuzji, ale Andresito wypada lepiej jak dotychczas a to pretendent musi pokazać więcej :P

Wróć do „Hiszpania”