Re: Wybory 2010

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Re: Wybory 2010

Post autor: Chlopaczek » 08 cze 2010, 15:24

fieldy pisze: przekonał cię najnowszy teledysk pewnie, co ?

Spiewajaco :mrgreen: Wolalbym tego nigdy nie obejrzec.

Fajna kampania. Jeden mowi o rodzinie drugi o drzewach trzeci wypuszcza przeboje.

Grzesiek przedstawia sie jako czlowiek do tanca i do rozanca. Zapewne wynika to z tego ze nie chce zrazac do siebie wyborcow pojsc w Zietka czy Korwina i skonczyc z 2% poparcia. Niby madrze ale ludziom ktorzy chca lewicy ideowej nie moze sie to podobac. Mi sie nie podoba a do samego Napieralskiego zywie uczucie niecheci przechodzace delikatnie w pogarde jednak nie widze tutaj alternatywy. Zalezy mi na silnej lewicy. Liczylem ze po PiS lewaki (uwielbiam to slowo :] ) sie samoistnie zmobilizuja i zareaguja w kolejnych wyborach. I chodziaz zaglosowano przeciwko PiS to z zadnym pozytkiem dla SLD.

Napieralski czasami cos tam chlapnie madrego i zdecydowanego (vide: http://lewysierpowy.blox.pl/2010/05/Wyw ... lskim.html) ale nie liczylbym na niego. Przed ostatnimi wyborami parlamentarnymi tez takie rzeczy gadal chocby na lamach tygodnika FiM a potem bylo jak bylo. Notabene miedzy innymi za to redaktor naczelny tego tygodnika nie popiera Grzeska (w przeciwienstwie do RACJA Polskiej Lewicy - ktora akurat kieruje sie podobnymi motywami co ja) i nawoluje do nie glosowania na niego. Wiec w zadnym wypadku nie nastawialbym sie ze Grzesiek powalczy z uprzywilejowana pozycja kosciola* i postara sie aby nasz kraj byl bardziej laicki. Mysle ze na takie rzeczy trzeba poczekac jeszcze ladnych pare lat az do wladzy dojda ludzie tacy jak ja czy Babel :mrgreen:
Zanim to sie stanie trzeba walczyc o jak najlepsza pozycje lewicy na scenie politycznej. Lewicy jaka by ona nie byla ale lepsza niz zadna.
A Cimoszewicz ma liscia. Co za tchorz. Wstydz sie Wlodek.

* http://wyborcza.pl/1,75478,7984542,Kosc ... ziemi.html
Suchocka jakbym spotkal to by autentycznie dostala w twarz ode mnie. Najpierw zalegalizowala rozkradanie naszego kraju a potem w nagrode za to dostala ciepla posadke ambasadora RP w Watykanie.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”