Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: bartbuks » 09 cze 2010, 15:20

- W Auxerre nie chciałem grać na lewej obronie, ale w kadrze jest zupełnie inaczej - mówi "Super Expressowi" Dudka. - Rozmawiałem na ten temat z trenerem Smudą i wyjaśniliśmy sobie wszystko. Będę grał tam, gdzie jestem potrzebny - deklaruje.
Taką oto wypowiedzią zabłysnął na początku zgrupowania Darek Dudka. Jak widać nie jest nawet tam potrzebny, bo ośmieszali go Serbowie, a Hiszpanie to już wkręcili go na maska. I on się dziwi, że nie gra w klubie.

Idealna charakterystyka Dudki Szeremet nie jest obrońcą i mogę wymieć 50 tysięcy osób co są w stanie Szeremetem zakręcić.
Po co mnie w ogóle kupowali? Przecież ja wcale nie gram. Mój główny rywal w poprzednim sezonie, Moussa Narry co prawda odszedł, ale to nic nie zmieniło. Teraz gra jakiś wychowanek, a ja nie.
Kupili, bo na tle polskich kopaczy wydawałeś się solidnym zawodnikiem, lecz Ligue 1 zweryfikowało twój poziom. Nie grasz, bo junior okazał się lepszy. Śmieszne jest narzekanie polskich piłkarzy. Mam nadzieję, że wczorajszy mecz wreszcie uzmysłowił niektórym jak daleko nam do futbolowej solidności...

Wróć do „Polska”