Re: Wybory 2010

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: Wybory 2010

Post autor: Marco Van Basten » 09 cze 2010, 22:06

Ja właśnie skończyłem oglądać tą "debatę". Komorowskiego nie da się po prostu słuchać. Pada pytanie o zrównoważony rozwój Polski i jego poglądy na tą kwestie, a on zaczyna mówić o sprawiedliwości społecznej. Świetna sprawa szczególnie, że PO tnie wydatki w województwach ściany wschodniej i lokuje je w bogatszych regionach. Zdaje sobie sprawę, że taka strategia rozwojowa ma swoich zwolenników i niewątpliwie jakiś sens, ale bądźmy poważni. Drugi mój ulubieniec - agent wywiadu "Must". Zero jakichkolwiek konkretów i mydlenie oczu podatkiem liniowym. Standard. Morawiecki znowu to jakiś psychopata. Lepper jak zwykle pocieszny. JKM o dziwo w miarę sensownie, ale to nie moja bajka i na szczęście margines życia politycznego, więc nie warto się zajmować tym człowiekiem. Jurek na każde pytanie odpowiadał sentencją ze wspieraniem rodziny - nuda. Pawlak nasz rodzimy "specjalista" od gospodarki powtarza to samo od roku, chociaż akurat z nim się zgadzam, że Polska powinna maksymalnie opóźnić przyjęcie euro. Jeszcze ostatnie słowa na temat naszej przyszłej elity czytaj studentów UW. Zdaje sobie sprawę, że w większości siedzieli tam studenci pierwszego roku "elitarnego" kierunku Politologia, ale nawet takim myślicielom nie przystoją okrzyki w stylu: "Gdzie jest Kaczor ?". Oczywiście studenci przygotowani na debatę, transparenty wspierające Komorowskiego na całej auli. Ogólnie debata mało merytoryczna, chociaż myślę, że naszym forumowym specom od polityki mogła się spodobać.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”