Nic dziwnego. O mistrzostwie ostatnim Legii też wszyscy wiedzą, że jest kupione, a Wdowczyk jak 3 lata temu mówił mi w oczy, że nie kupił żadnego meczu i Legia jest krystalicznie czysta i w ogóle o korupcji tylko słyszał, tak nadal, choć nie miałem okazji od tamtego czasu z nim rozmawiać, cały czas z uporem twierdzi, że tamten tytuł był czysty i w ogóle on ma łapy czyste. I tak z pewnością większość piłkarzy i trenerów z profesjonalnego futbolu w Polsce ma identyczną sytuację. Współczuję sumienia.Koleś mi kłamie prosto w oczy, ale wywiad wychodzi ciekawy, po czym autoryzację przeprowadza jego prawnik, który wypierd... mi 75% istotnych rzeczy! Obaj wiemy, że kupował, ale mi prawo zabrania napisania tego wprost! Lepiej, jakbym to napisał, to bym jeszcze z 10k za pomówienia mu zapłacił...
A co mnie do szału w związku z tym panem doprowadza - że dostał w skórę za Koronę, a za wałki na Legii nikt nigdy nie beknie, bo co innego skarżyć Legię, a co innego Koronę.
Nie, on jest marnym taktykiem, który sobie wymyślił fajne ustawienie (LeoMilan 2010 jak w pysk) i będzie z nim dłubał. Znając życie za pięć dwunasta zmieni system po serii kompromitacji i będzie się tłumaczył, że piłkarze nie zdążyli się do innego ustawienia przyzwyczaić. To było jasne, że on po Hiszpanii i kolejnej klęsce takiego systemu nie zmieni, mnie to zwisa - czy dostaniemy z Hiszpanią, czy z Włochami, czy 4-3-3, czy 4-4-2, jeden kij, nie mamy piłkarzy, zwłaszcza, jeśli się robi gwiazdy kadry z Nowaka i Sadloka. Oceniać Smudę można wstępnie już teraz, ale na sensowne oceny przyjdzie czas w 2012 roku, do tego czasu wszyscy fani Smudy, którzy chcieli go na selekcjonera, łącznie z nim samym, mogą się sensownie tłumaczyć, że to tylko sparingi i brak odpowiedniej motywacji.Czy on oszalał?