Panie modzie ale to topick chyba o filmach a nie serialach...Mazurek pisze:Ja polecam serial Różowe lata 70 (That '70s Show) swego czasu na polsacie leciał. Mnóstwo śmiechu. Każdy odcinek lepszy

Zabawy z bronią - Bowling for Columbine (2002)
Świetnie zrealizowany film probujacy odpowiedziec na pytanie dlaczego
w Ameryce popelnia sie tyle morderstw zwiazanych z uzywaniem broni
palnej. Tak jak zawiodlem sie na kompilacjii Moora w filmie "Fahrenheit 9.11 (Fahrenheit 9/11) " tak tutaj zadziwia mnie swoim kunsztem. Bardzo gorąco polecam, bardzo dobry dokumental.
Ja przez świeta troszke nadrobiłem względem filmów które trzeba zobaczyc, oto one:

Pełny magazynek Full Metal Jacket (1987)
reżyseria Stanley Kubrick
Epicka opowieść o oddziale marines wysłanym do Wietnamu. Wpierw poznajemy przyszłych żołnierzy jak odbywają szkolenie w specjalnym obozie. W drugiej części filmu akcja przenosi się do Wietnamu. Głównym bohaterem jest Joker, młody rekrut który pracuje jako korespondent wojenny i na własne oczy przekonuje się, czym naprawdę jest walka.

Taksówkarz Taxi Driver (1976)
reżyseria Martin Scorsese
Obsada:
Robert De Niro: Travis Bickle
Jodie Foster: Iris
Albert Brooks: Tom
Harvey Keitel: Sport
Nowy Jork nocą. Były żołnierz marines, teraz taksówkarz pracujący na nocną zmianę, obserwując mroczne oblicze miasta z jego równie ciemnymi postaciami: sutenerami, prostytutkami i wszelkiego rodzaju życiowymi rozbitkami, podejmuje próbę przeciwstawienia się złu. W jego życiu dżungla miejska zastąpiła dżunglę wietnamską. Tak jak w Wietnamie - zewsząd czyha przemoc, a gwałt i śmierć są nawet bardziej naturalne niż na wojnie - po prostu wtopione w codzienność, niemal niezauważane. Bohater, buntując się przeciw takiemu stanowi rzeczy potrafi jednak zdobyć się wyłącznie na jedno: na zbrodnię odpowiada zbrodnią. To jeden z najmroczniejszych filmów poruszających problem wpływu wojny wietnamskiej na psychikę człowieka, a jednocześnie jeden z najgłośniejszych filmów amerykańskich. Znakomity w roli tytułowej Robert De Niro, naznaczył swoją kreację szaleństwem wynikającym z całkowitego i przejmującego wyobcowania.
fantastinho jednym slowem