Re: Wybory 2010

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Wybory 2010

Post autor: Kamil232 » 10 cze 2010, 19:20

No faktycznie oni decydują o obliczu tej partii. Dla mnie to tacy sami szarzy ludzie jak Ci co wystąpili przed kamerami w hicie pt Solidarni 2010.
Chwileczkę chwileczkę. PiS nie miał ŻADNEGO wpływu na tych ludzi. Nie ma żadnego wpływu na rzekomo nieobiektywnych dziennikarzy, a non stop jest za nich atakowany i gnojony. W każdym wywiadzie z ich przedstawicielem a co pani sądzi o tym filmie, a jak ten ktoś nie skrytykuje go to od razu jazda z nim. Jak to tzn. że pan popiera tych ludzi, jest pan za nimi, głosi pan takie same poglądy itd. Mówienie o Kaczyńskim, że ma na rękach krew Blidy, jest ok i głoszą go wszelkiej masci autorytety, ale jak jakiś jeden szarak powiedział, że Tusk ma na rękach krew ofiar to jazda z całym Pisem i z całą TVP i wielki skandal. W wywiadach w wyborczej pytania do Tuska "W tvp mówią, że ma pan krew na rękach..." Tak jeden szarak w dokumencie coś takiego powiedział i od razu jest to traktowane jako atak na całą telewizje i całą formację.A Tusk wchodzi w tą konwencje i głosi pierdoły, że to kampania PiSu.
A tutaj mamy do czynienia z haniebnymi głosami członków partii Palikot- Vice przewodniczący klubu parlamentarnego :!: Jeśli on nie decyduje o obliczu partii to kto? Na wszelkich spotkaniach na górze wielkich z PO, on jest zawsze obecny. Dalej Kutz, Niesiołowski. Dalej minister Bartoszewski. Dalej członkowie komitetu honorowego. I nie tutaj nikt nie atakuje Tuska, nikt nie atakuje formacji, bo to zwykłe szaraki nie decydujące o obliczy partii. To jest jakiś absurd.
I tym razem sie mylę, jak powiem, że przyjąłem tylko konwencję, którą narzuciłeś kilka postów wcześniej ? :)
Owszem mylisz się. Konwencje ironiczną nie ja narzuciłem tylko Mentor. Poza tym w zacytownym fragmencie od niej odszedłem. I przytoczyłem parę argumentów popierający moją tezę.
Rosja jest silna czy nie ? Chiny są silne czy nie ? Ja bym nie chciał mieszkać w tych krajach, a Ty ? ;p
A czy to są kraje demokratyczne gdzie przestrzegane są prawa człowieka? Nie. Mówmy o krajach w których tak jest. Jeśli państwo demokratyczne jest silne to zwykłemu szarakowi się tam żyje dobrze.
Mnie męczy po prostu gadanie o tym jak musimy być silni, jak musimy prężyć muskuły przed innymi. Śmierdzi tutaj kompleksami na odległość. Zamiast skupienia się na tym, żeby to cała Europa się nas bała to może lepiej zróbmy coś, żeby pchnąć ten kraj do przodu.
Kompleksami to śmierdzi jak się ktoś przejmuje, że się śmieją z nas za granicą. Komplekasmi to śmierdzi jak ktoś podejmuje ważne decyzje dla Polski tak by nie narazić się sąsiadom i z myslą co inni o tym powiedzą. Nikt tutaj nie pisze o prężeniu muskułów dla samego prężenia muskułów i o tym by się ktoś nas bał. Mowa jest o dbaniu o Polski interes, oto, że jak mamy szansę się wzbogacić to nie pieprzyć głupot o tym, że Ruskim się to spodoba tylko zrobić wszystko by na tym porządnie się wzbogacić i odpowiednio tą szansę wykorzystać. Niemcy ratują swoje stocznie i wystawiają lage na to co mówi KE, Francuzi przenoszą swoje fabryki z innych krajów UE do siebie by w swoim kraju ludzie mieli prace i wystawiają lage na kraje z który przenoszą fabryki. I to wszystko każdy dba o interes swojego kraju. A u nas patrzenie na to, co powiedzą sąsiedzi, oto by nie narazić się sąsiadom i inne duperele. Nie tak nie może być. Interes Polski na pierwszym miejscu i to wszystko.
Nie jestem zwolennikiem PO i zawsze podkreślałem, że nie jest to moja partia.
Ta a na kogo oddawałeś głos w ostatatnich wyborach? na kogo oddasz głos jakby dziś odbyły się wybory?
zaraz napiszesz, że to mniejsze zło. Tylko przed chwilą napisałeś jakie masz priorytety. A na te Twoje priorytety jak na razie w jakimś stopniu odpowiedział Pis. Obnizając podatki i składkę rentową. Masz więcej hajsu w portfelu, jeśli byś był w najwyższym progu podatkowym to już zyskałeś na tym od ciula. Dalej pakiet Kluski: http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 31416.html który by wszedł w życie gdyby nie wybory i miałbyć jego kolejne etapy. To są działania wspomagające działanie ludzi obrotnych i ułatwiające im życie a co zrobili przez prawie 3 lata "liberałowie" z PO? Komisja przyjazne Państwo? Zaraz napiszesz, że to przez koalicje. Tyle tylko, że PIs też miał gównianą koalicje, a swoje projekty wprowadzić umiał. W polityce liczy się też skuteczność, jeśli partia nie umie wprowadzić swojego programu, to jest gówniana i nie ma co na nią głosować, bo stracony głos. A sytuacja w najbliższym czasie się nie zmieni, jeśli już to kolicjant, ale chyba z postkomuną z SLD tym bardziej niczego konkretnego zrobić się nie da, bo Ci to są za przywróceniem 3 stawki podatkowej co w wklejonym tutaj wywiadzie opowiada Napieralski. To socjaliści pełną parą.
Zresztą o tej rzekomej liberalności PO można było się dzisiaj przekonać. Powołanie na szefa NBP socjalisty Belki, znienawidzonego za słynny podatek Belki (którego notabene Tusk obiecał znieść :lol: ) to jest po prostu nokaut dla liberałów popierających PO. Ta partia po raz kolejny pokazuje swoje oblicze i swoją bezpłiciowość i to, że rządzi dla samego rzadzenia, a nie dla tego by wprowadzać swój program i coś zmieniać, czy ułatwiać życie przedsiębiorcom.
Ciągle słyszę, że Po jest mniejszym złem. W czym pytam się, jak na razie to chociaż w części na postulaty ułatwiające życie przedsiębiorczym Polakom odpowiedział Pis. Niestety partia JKM- a nie ma szans na wejśćie choćby do parlamentu. Żałuje-wiele jego poglądów podzielame, wiele nie, ale to inna sprawa, bo uważam, że powinien mieć swoje przedstawicielstwo w sejmie, ale dopóki na to się nie zanosi, to mniejszym złem na pewno nie jest PO. Po czynnach, a nie słowach ich poznacie 8)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”