Re: Wybory 2010

red85

Re: Wybory 2010

Post autor: red85 » 10 cze 2010, 19:54

Głosowałem na PO, bo alternatywy nie widziałem i miałem już dość rządów Kaczyńskich. To są ludzie z innej planety, ludzie których ja przynajmniej nie rozumiem. Ludzie, którym ja nie jestem w stanie zaufać. Być może gdyby było tam więcej takich ludzi jak np. Kowal to bym patrzył na to inaczej. Za bardzo jednak kojarzą mi się oni z twarzami Kaczyńskich, Gosiewskiego, Kurskiego, Brudzińskiego, Szczygło czy Dudzińskiego.

Nie wiem na kogo bym zagłosował teraz, bardzo możliwe, że inaczej. Ja jednak nie jestem zwolennikiem ŻADNEJ partii, bo nie ma w tym kraju takie, której poglądy w kluczowych kwestiach by mi w całości odpowiadały. CO najwyżej można mówić o mnie jako o zwolenniku liberalizmu, a dużym przeciwniku socjalizmu i prawicowych wartości (na życie). Zresztą polityka - jak słusznie zauważono - to gówno i warto do niej podchodzić z dystansem, a miłość do danego ugrupowania skutecznie uniemożliwia takie zdrowe podejście do tego szitu.

To co mówisz o polityce to prawda. Tyle tylko, że to niezbyt dobrze świadczy o PiSie, bo jeśli przyjąć, że rzeczywistość tak wygląda to partia Kaczyńskiego to zgraja niedorajdów jak przegrywa z obibokami, dla których interes Polski jest nieistotny.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”