Re: Wybory 2010

Awatar użytkownika
włóczykij
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Wybory 2010

Post autor: włóczykij » 10 cze 2010, 22:54

Wilmore pisze:
Wydaje mi się, że po wygranych wyborach przez Komorowskiego to samo może nastąpić w stosunku do PO.
Czy ja wiem? PO nie ma potrzeby zmiany wizerunku - wszem i wobec jest uznawane za partię ludzi młodych, energicznych, za partię liberalną, w przeciwieństwie do radiomaryjnego PiS. Jeśli PO nawet przegra wybory prezydenckie, to nie wydaje mi się, żeby przegrali również parlamentarne - ta kampania nie może być tak źle prowadzona przez nich przez przypadek, mam wrażenie, że PO chce uniknąć przejęcia władzy w państwie, bo wtedy nie mieliby na kogo zwalać winy za swoją nieudolność nawet w razie podtrzymania obecnego wyniku w kolejnych wyborach i potrzeby koalicji, by utworzyć rząd.
PiS natomiast zmienić wizerunek musi - co widać po nagłej przemianie Kaczyńskiego, doskonałym tworze spin doctorów - bo za parę lat będą mieli marginalne poparcie, wyznawcy RM młodsi nie będą, a to ich główny elektorat. :wink: Na pewno obecny wizerunek PiS im nie przyniesie sukcesu w parlamentarnych wyborach, więc już teraz zaczęli zmieniać go pod oczekiwania wyborców - żeby wybić przeciwnikom politycznym argument o tym, jak to agresywni są Kaczyński i spółka. Że takie działania ludzie łykają bez popitki widać było tu po wpisach niektórych czy wczoraj w Lublinie. :wink:
Właśnie w tej nieudolności widzę szanse na zmianę stosunku Polaków do PO. Przecież po wygranej w wyborach prezydenckich będą mogli się w końcu wykazać(?).

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”