Re: Wybory 2010

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Wybory 2010

Post autor: Piotr » 10 cze 2010, 23:27

Wilmore, według mnie Twoje usilne wpychanie PiS-u do wora pt"fanklub Radia Maryja" jest błędne. Nie wiem czy to wpływ wypowiedzi Tuska, ktory chyba jako jeden z pierwszych podzielił Polaków na mohery i tych młodych wykształconych z dużych miast. W każdym razie nawet na tym forum, którego użytkownicy nie są przecież zgredami poparcie dla Kaczyńskiego w sondzie jest całkiem niezłe. Zmiana Kaczyńskiego nie jest hipokryzją, tylko próbą nowego spojrzenia na polityke. Pamiętam taki wpis fieldy'ego po jednym z wpisow Kamila ktorego sens streścić mozna w słowach "i za to wlasnie was nie popieram, za ten wasz język" Kaczyński swą zmianą(z pewnością istnieje tez jego zmiana wewnętrzna-zginęło mu pol rodziny) chce wyłączyć sie z dyskursu polegającego na ciągłej pyskówce i odkleić łatke pt"ten, który DZIELI" Juz pomijam ze dzielenie jest niezbędne w polityce(nie ma uniwersalnych wizji, a sami ludzie są przecież różni) to jak już wspomniałem Tusk swymi wypowiedziami na taką łatke zasłużył tak samo jak JK, ktory przynajmniej za słowa o ZOMO przeprosił. Wracając jednak do tej pyskówki to chciałem zwrocic uwage, że dzięki tej zmianie języka Kaczyński juz zyskuje i okazuje sie, że to nie PiS jest tym strasznym stworem, ktory mowi tylko o wojnie(taka retoryka owszem była, ale w kampanii z 2005r.), ale że takie reakcje przez ostatnie 2 lata napędzała PO dla ktorej straszenie PiS-em jest jedyną możliwością wygrania kolejnych wyborów(bo chyba juz nikt nie łudzi sie, że ta ferajna przez te 1.5 roku coś zdziała). Przykładem powyższego niech będą występy wrzeszczących staruszków w Łazienkach, porownywanie żałoby PiS-u do praktyk Mao Tse Tunga przez Kutza, czy wczorajsze popisy Palikota, który pod pozorem agitacji prorodzinnej wynajął firme i zagłuszał dużo liczniejszy tłum zgromadzony na wiecu Kaczyńskiego. Na szczęście wyborcy olali go ciepłym moczem bo ten gośc jedynie na to zasługuje. I tak właśnie trzeba, olewać PO bo bez "strasznego" PiS-u sami sie wykończą

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”