Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: Jarzinho » 11 cze 2010, 4:23

W Kielcach Korupter także nic nie wiedział o działaniach Wdowczyka :D

Kiedyś już pisałem, że jestem konsekwentny i nie będę bronił Smudy, jeśli sobie na to nie zasłuży. Dla mnie dzisiaj jest to odbicie Leo, te same gierki, brak konsekwencji, opowiadanie bajek i idiotyczne decyzje. Przy powołaniach napisałem, że kto tu będzie grał na lewej stronie defensywy. Ktoś tam wspominał o Sadloku, że Smudzie coś się pod kopułą zrodziło i sobie taki pomysł wymyślił. Doszło jeszcze do gorszego- Dudki, ten gościu w linii obrony nie nadaje się na żadną pozycję. Janas powiedział, że jest uniwersalny gdy brał go na Mundial i reszta na tym jedzie, może i był uniwersalny ale w Amice. Odkąd Leo go wystawiał na środku obrony to nasza defensywa przechodziła samą siebie, tragedia. On się nadaje tylko do pomocy i właśnie tam gra we Francji, może nie oglądałem go tam za często, ale jak już to właśnie jako defensywny pomocnik. Tu wygląda nieźle. Po Finlandii Kołtoń twierdził, ze już Polacy nie zobaczą Darka na lewej stronie, dwa następne spotkania a on dalej jest tam wywalany, a przeciwnicy go strasznie szmacą. Dajmy tam grać lewym obrońcą, sam sobie ich nie mogę wymyślić, ale niech nasi trenerzy przestaną w reprezentacji wymyślać zawodnikom nowe pozycje, to jest chore. Jak już wymyślił sobie tego Sadloka to niech go tam wystawia i wszystko się zweryfikuje, jak do tej pory to wygląda tragicznie w 2010r z tą pozycją. W 2 spotkaniach było widać jakiś pomysł na grę, szczególnie podobał mi się Mierzejewski, ale ofensywa polega na strzelaniu bramek, a z tym jest dramat. W defensywie trzeba oglądać Glika, Glika przeciwko Hiszpanom- przecież on jest tak zwrotny, że Di Stefano by go minął w tym spotkaniu jeśli by grał o swojej lasce. 6-0 to wynik kompromitujący i weryfikujący w sposób bardzo ostry to co zrobił, robi z kadrą Smuda. Tu nic się nie dzieje. Fakt trochę urazów(Piszczek, Jeleń) ale także tragiczne decyzje taktyczne już tu nie mówię o braku defensywnego pomocnika w spotkaniu z Hiszpanami(swoją drogą ktoś tu pisał, że Rafał grał w Lechu na tej pozycji hmm kiedy-> przeważnie obok niego był Injac bądź Bandrowski) bardziej mi chodzi, że Jodłowiec przy takich brakach obrońców musi grać obok Zewłakowa, Dudka jest defensywnym pomocnikiem, a Sadlok środkowym obrońcą. Peszko to sobie w Wiśle Płock mógł grać na środku pomocy, a Nowak to niech sobie da spokój, bo napastnik nie jest od grania na prawej stronie. Tu dochodzę do najśmieszniejszej rzeczy- Błaszczykowskiego, facet albo niech się bierze za grę dla zespołu albo także niech sobie da spokój, gdyby nie ten Nowak to Iniesta doprowadziłby do obłędu Wojtkowiaka, praktycznie zerowe zaangażowanie w defensywę Kuby. Po co na tym zgrupowaniu był Sobiech i Matuszczyk także nie wiem, na tego drugiego bardzo liczę, ale on musi grać, bo ma papiery na wyrobienie sobie wysokiej pozycji w naszej kadrze. Zamiast niego widzę środkowego obrońcę bądź Peszkę. Idiotyzm.
Niech Smuda da sobie na razie spokój z Nowakiem, Rybusem i wymyślaniem pozycji i co najważniejsze szukaniem klubów swoim zawodnikom... W razie czego 2 lata to nie mało czasu dla nowego trenera, takiego, który szybko będzie wyciągał wnioski i prowadził do udanej selekcji.

Wróć do „Polska”