Re: Wybory 2010

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Wybory 2010

Post autor: Wilmore » 11 cze 2010, 10:45

Wilmore, według mnie Twoje usilne wpychanie PiS-u do wora pt"fanklub Radia Maryja" jest błędne.
To nie ja PiS tam wpycham. PiS sam się tam wepchnął - przejdź się po ulicach i porozmawiaj z ludźmi o różnym wieku z czym im się kojarzy PiS - nadal pamiętane im jest rozpoczęcie agresywnego dyskursu w polityce, warcholstwo i właśnie ultrakonserwatywne podejście do wielu spraw, co jest efektem poparcia aktywnego Radia Maryja.
Nie chodzi mi o to, co partia faktycznie sobą reprezentuje, tylko o to, w jaki sposób jest postrzegana. A PiS zrobił wiele, żeby być postrzegane jako partia ojca Rydzyka.
Przykładem powyższego niech będą występy wrzeszczących staruszków w Łazienkach, porownywanie żałoby PiS-u do praktyk Mao Tse Tunga przez Kutza, czy wczorajsze popisy Palikota, który pod pozorem agitacji prorodzinnej wynajął firme i zagłuszał dużo liczniejszy tłum zgromadzony na wiecu Kaczyńskiego.
Solidarni 2010, agitacja TVP, wrzeszczące staruszki bluzgające na PO i TVN, to nie jest tak, że agresja jest tylko ze strony PO w tej kampanii, choć trzeba przyznać, że znów PiS dzięki pracy spin doctorów wszystkich zostawił w cuglach - niektóry zaczęli naprawdę wierzyć w przemianę Kaczyńskiego i zdolność PiS do dyskursu. Już to pokazuje, jak fantastyczną robotę wykonali, Kaczyńskiemu i spółce udaje się wmówić, że czarne jest białe, i to w doskonałym momencie, kiedy porażka w wyborach mogłaby pogrążyć i tak skompromitowane PiS.

Co do dyskursu - jest dyskursu polityczny w stylu Tuska, Kwaśniewskiego, Buzka, a jest warcholstwo w stylu Cymańskiego, Kurskiego, Jarosława Kaczyńskiego. Zrównanie jakiejkolwiek partii czy człowieka w Polsce do poziomu PiS pod względem natężenia jadu i ładunku nienawiści to potworne nadużycie, więc nie wciskaj ludziom kitu, że dzielenie jest niezbędne w polityce, bo gromadka z PiS posunęła się w dzieleniu bardzo daleko. :wink:
Ostatnio zmieniony 11 cze 2010, 11:23 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”