Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: bartbuks » 11 cze 2010, 11:31

Bienias pisze:dobrze ze przypomniales bo mialem wspomniec czy tez zarzucasz Widzewowi kupno mistrza?
Dziś możemy rozmawiać o tych sprawach w kwestii "podejrzewam, bądź tak mówią". Wiesz, możemy prowadzić na ten temat dyskusję do finału Euro 2016, lecz niczego to nie zmieni. Jak już wspomniałem wcześniej, kibice nie wiedzą tego, co piłkarze i dziennikarze. Nie dowiedzą się, bo lepiej o tym nie mówić. Wszystko pozostanie na zasadzie ja mówię, ty odbijasz piłeczkę. Nie żądaj dowodów, bo ich nawet Wrocławska prokuratura nie ma. Jakbyś usiadł i posłuchał np. Strejlaua, Hurkowskiego, Tomaszewskiego, Urbana, a nawet Tarasiewicza, to by Ci włosy stanęły dęba jakie to deale udawało się dobić.

A kwestia kupienia mistrza przez Widzew 1997 roku? Kupić mecz, a mistrza to różne kwestie. Pewne jest jedno. ŁKS kupił na bank mistrza i o tym wiedzą wszyscy!
Bienias pisze:Moze jestem naiwny ale predzej wtedy chandlowano mistrzostwem niz teraz bo oskarzajac Legie mozna smialo wysnuc wniosek ze potega Wisly sama z siebie sie nie wziela.
Powiem Ci tak. Po tym jak Legii odebrano mistrza za 93 rok, to mam dylemat. Wojskowi dowiadują się, że ŁKS kupił mecz od Olimpii Poznań, mają nóż na gardle. Cały sezon jadą jako najlepszy team, a tu goni ich skorumpowany ŁKS. Ostatnia kolejka i mają dwa wyjścia - dogadać się w Wisłą, bądź grać legala i patrzeć jak ich w Łodzi dymają. Co byś zrobił? Przypomnę, że sędzią we włókienniczym mieście był Michał Listkiewicz. TO nie znaczy, że był kupiony. Na pewno wiedział, że ŁKS dobił targu z Poznaniem i musiał wziąć udział w tym cyrku. Taka wtedy była liga. Czasami kluby były zmuszone do kupowania, chyba że chciały pokornie patrzeć jak ktoś niweczy ich ciężką pracę. Ja nic nie usprawiedliwiam, lecz tylko chcę wam przedstawić jaki był to kurew... proceder.

Taki Lubin zanim zdobył mistrza to kupił awans. I co? Należy mu zabrać tytuł, bo przecież jakby nie kupil wejścia do Ekstraklasy, to by nic nie wygrał? Na to nie ma antidotum i lepiej zostawić to za nami. Odkreślić grubą kreską i pilnować, aby teraz było wszystko zgodnie z duchem fair play.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2010, 11:46 przez bartbuks, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Polska”