Re: Grupa G - Brazylia, Portugalia, WKS, Korea DPR

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Grupa G - Brazylia, Portugalia, WKS, Korea DPR

Post autor: gangsteroflove » 11 cze 2010, 13:49

Według mnie wielu ludzi pomija Canarinhos wśród faworytów zdecydowanie bezmyślnie. Oczywiście ich gra może być momentami rachityczna,chwilami słaba,ale grupę zakończą pewnie z 9 oczkami na koncie :wink:
Moim głównym kandydatem do tytułu jest właśnie Brazylia,bo należy spostrzec,jakie kadra Dungi osiągała wyniki w starciach z silnymi rywalami. 2:0 i 3:0 z Włochami,1:0 z Anglią czy też 3:0 z Argentyną,która na tamtym turnieju w Ameryce Południowej we wcześniejszych meczach zaprezentowała się o niebo lepiej niż Kanarkowi. Drużyna stanowi teraz monolit i chociaż Kaka jest kreowany na lidera :wink: to de facto naprawdę wydaje się,że wszyscy są na tyle zdeterminowani,że tytuł mistrza świata mogą zdobyć. Hiszpanie czy Holendrzy na pewno na dzień dzisiejszy prezentują się lepiej,ale turniej kończy się dopiero za miesiąc i do tego czasu mam spore wątpliwości czy uda im się utrzymać taką dyspozycję,zwłaszcza mistrzom Europy.

Brazylii zarzuca się szczególnie to,że po raz pierwszy od wielu lat nie mają w drużynie światowej sławy napastnika i muszę się z tym zgodzić,ale ktoś może wszystkich zaskoczyć jak chociażby Nilmar czy Grafite,którzy na początku będą dżokerami.Ciekawi mnie szczególnie co zaprezentuje ten drugi,bo ostatni sezon miał słaby,ale w pierwszych 50 meczach w Bundeslidze strzelił 40 bramek,więc umiejętnościami odpowiednimi się odznacza,tylko sęk w tym,żeby trafił z kondycją na mundial. :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”