Re: MŚ 2010

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: MŚ 2010

Post autor: fieldy » 12 cze 2010, 10:04

Ebi zwyczajnie nie zalicza Hiszpanów do klasowych drużyn. Nie mają takiej historii jak Niemcy, Włosi, czy Brazylijczycy, ale to jest błędne myślenie, bo gramy tu i teraz, a na chwilę obecną Hiszpania jest lepsza od Niemców i od Włochów, o Brazylijczykach nie wiem, bo ich meczów zwyczajnie nie oglądam, nie wiem jak grają i nie znam ich wyników z ostatniego roku. Za tymi ekipami stoi historia, ale za Hiszpanią forma i klasa tej generacji piłkarzy. Hiszpania dla mnie jest jednym z głównych faworytów i nie ważne, ze na ostatnim mundialu, czy też ostatnich im nie szło.
Obecna forma ma chyba większe znaczenie w kontekście walki o triumf na tym Mundialu niż wyniki danych drużyn sprzed 8, czy 12 lat.
Ebi pisze:Otóż chodzi mi o krój i wzór. Na zbliżeniach, w powtórkach było widać niekiedy, że te czarne paski (wiecie o czym mówię) w locie powodują, że można odnieść wrażenie, że to jakieś jajo albo piłka do rugby. Takie małe złudzenie optyczne, które być może myli bramkarzy - do tej pory nie mieliśmy takich "krzywaśnych" malunków na piłkach, były jednolite.
odniosłem dokładnie takie samo wrażenie, jak piłka się toczyła po murawie, to wyglądała jak jajo :lol:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”