Re: Grupa B - Argentyna, Grecja, Nigeria, Korea P-d

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Grupa B - Argentyna, Grecja, Nigeria, Korea P-d

Post autor: Mentor » 12 cze 2010, 20:16

Dodam jeszcze, że dzisiejszy wynik i gra mogą być mylące i to w obie strony. Niby tylko 1:0, ale okazji mieli wiele i przy choćby odrobinie lepszej skuteczności wygrali wyżej. Z drugiej strony jednak taka taktyka i sposób gry mogą wystarczyć na Nigerię, ale w starciu z lepszym zespołem Argentyna polegnie. Atak robi wrażenie, ale to są indywidualne zrywy. Atak pozycyjny wyglądał tak jakby brał w nim udział tylko piłkarz będący aktualnie przy piłce a reszta stoi. Trójka defensorów nie gwarantuje natomiast spokoju w tyłach. Napisałem trójka bo z Jonasa żaden obrońca. Koleś niewątpliwie ma zalety o których wspomniał Corinthians, ale nie będzie pewnym punktem defensywy.

Mistrzostwa Świata to nie jest dobry moment na kombinowanie, ale Maradona powinien poszukać lepszej receptury. Sam nie mam za bardzo pomysłu jak idealnie wykorzystać potencjał Argentyny. Milito być może sprawdzi się lepiej od Higuaina, ale to w gruncie rzeczy niewielka zmiana.

Mecz z Koreą zapowiada się emocjonująco, ale to chyba nie najlepiej świadczy o Albicelestes...

Wróć do „Piłka nożna na świecie”