Re: Grupa D - Niemcy, Serbia, Australia, Ghana

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Grupa D - Niemcy, Serbia, Australia, Ghana

Post autor: gangsteroflove » 14 cze 2010, 6:36

Przed mistrzostwami stawiałem na finał Niemcy-Brazylia i po pierwszym meczu pozostaje mi jedynie wyrazić nadzieję,że mogę te przewidywania podtrzymać. Chociaż przestrzegałbym przed hurraoptymizmem. Spotkanie z Australią było bowiem w mojej ocenie idealnym zobrazowaniem porzekadła,że gra się tak,jak przeciwnik pozwala. Serbia będzie musiała postawić na ofensywę,więc pewnie szans na kontry będzie sporo,a co za tym idzie również możliwe jest wysokie zwycięstwo.

Szczególne brawa dla Muellera,który rozegrał chyba swój najlepszy mecz w kadrze,nie przypominam sobie lepszego spotkania w jego wykonaniu. :wink:

Podolski i Klose znów mogą stworzyć najgroźniejszy duet napastników na Mundialu,chociaż teoretycznie to niemożliwe,bo Podolski gra tym razem w pomocy,co jednak nie przeszkadza jemu w dochodzeniu do sytuacji strzeleckich i ich wykorzystywaniu. Wydaje mi się,że Lukas powinien opuścić Bundesligę po MŚ. Klose zmarnował kilka okazji,ale jego występ ocenia się mimo wszystko pozytywnie,bo przez pryzmat strzelonej bramki. Występ Cacau również b.dobry.

Nienajlepszą zmianę dali Marin czy Gomez,ale mam nadzieję,że nie mieli po prostu wystarczająco dużo czasu,żeby się wykazać.

Typ: Niemcy-Serbia 2-0 :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”