Re: Grupa D - Niemcy, Serbia, Australia, Ghana

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Grupa D - Niemcy, Serbia, Australia, Ghana

Post autor: przembal » 14 cze 2010, 20:59

cloner pisze:
przembal pisze:Sami sciagamy do kadry pilakrzy o polskich korzeniach i to jest ok ale, ze tak robia Niemcy to juz beee
Debil?
My ściągamy Polaków mieszkających w Niemczech, a Niemcy biorą Turków mieszkających w Niemczech, taka mała różnica :lol:

no genialnie, Niemcy biorą ludzi wychowanych w ich kraju, mowiacy lepiej po niemiecku niz w jezyku rodziców, którzy spedzili cale swoje zycie w Niemczech i tam uczyli sie grac w pilke wiec sa "dziecmi" niemieckiej mysli szkoleniowej a my sciagamy takiego Obraniaka, który ledwo co mowi po Polsku i sie cieszymy. A nazwanie mnie debilem puszcze mimo uszu.
Zreszta rozważ taka sytuacje mam sasiada: jest czarny, jego ojciec pochodzi z Nigerii a matka jest Polka. Ma imie i nazwisko rodem z afryki. urodził sie w Polsce, chodzil do Polskiej szkoły, ma Polskie obywatelstwo, nawet nie mowi w jezyku ojczystym swojego ojca, zreszta nie utrzymuje z nim kontaktu. Słowem Polak dokładnie taki jak ja, tyle tylko, że ma dziwne nazwisko i inny kolor skóry. Gdyby byl piłkarzem w jakiej rep. powinnien grać?? Ja nie mam wątpliwości, że w Polskiej, bo jest 100% Polakiem i w takiej sytuacji sa własnie ci "nie-niemieccy" Niemcy

Wróć do „Piłka nożna na świecie”