Operacja "Czyste ręce" ...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post autor: Tomusmc » 30 mar 2005, 17:02

Agnieszka napisała dwa bardzo dobre felietony. Nie można bronić Juve skoro o ich sprawach wiedzą już wszyscy. Do tego jeszcze pierwszy felieton miał na celu przedstawienie tego co dzieje się w obecnej lidze włoskiej, a nie tylko co się dzieje w jednym klubie. Kibice "Starej Damy" przyczepili się do tego, że Agnieszka najwięcej razy użyła słowa Juve :? przecież to jest głupota. To był zbiór wszystkich newsów z ostatnich paru tygodni. Uwzględniła tam także afere z Milanem. Nie wiem po co to całe zamieszanie wokół tego bo ja zdecydowanie przyznaje racje naszej redaktorce. Ostatni felieton jest dosyć śmieszny bo chodzi mi o cytowane wypowiedzi koleżanki z innej strony, która chciała pojechać po "Przeglądzie Sportowym", a sama się zamotała. Niestety taka prawda. Wiadomo, że kibice będą bronić swojego klubu i nic tego nie zmieni, ale trzeba to robić z rozwagą i czasami trzeba przyznać się do błędu. To samo dotyczy kibiców Interu, Milanu czy też Romy. Wiadomo, że nasze kluby są najwspanialsze i najlepiej grają w piłkę, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i przekonać się, że rzeczywistość wcale nie jest taka kolorowa. Lazio niegdyś wspaniały klub, a stali na skraju bankructwa. Na szczęście im się udało.

Mam nadzieje, że to da troche do myślenia kibicom, którzy widząc błędy swoich pupilków za wszelką cenę chcą pokazać, że to inne kluby są gorsze. Tym bardziej apeluje o nieczepianie się Agnieszki ponieważ ona ma rację. Jeśli nie podoba się wam to, że Aga jest fanką Interu i że wytknęła błędy Juventusu i Milanu, a nie Nerrazzurich to sami napiszcie felieton w którym uwzględnicie błędy popełnione przez Inter. Chętnie bym taki przeczytał i zapewne wtedy byłoby mi do śmiechu, chyba, że znalazłby się ktoś, kto potrafi pisać felietony na poziomie Agnieszki to nic tylko bym czytał z ciekawością. Pozdro

Wróć do „Wracając Do Meritum”