Wrzucanie do jednego worka Kwaśniewskiego, Belke, Cimoszewicza, Hubner czy kapusia Boniego i np. Wassermanna to jakiś totalny absurd.Mnie nie przeszkadzają. To przecież Ty czyniłeś zarzuty PO, że obsadzają jakieś stanowiska czerownymi. A ja tylko przypomniał, że Kaczyńscy mają chyba w tej kwestii jeszcze większe "zasługi".
Krzysztof Grzegorek. Poza tym jest jeszcze coś takiego jak czynny nagannie moralnie, a tego w PO to jest od groma vide. Misiak, Drzewiecki, Chlebowski czy nawet finansowanie kampanii przez emerytów Palikota. I co najważniejsze to są najważniejsze osoby w partii, mający wpływy decyzyjne.Nie interesuje się może tym za bardzo, ale o żadnych wyrokach nie słyszałem. Kogo z PO skazali ?
Jeśli taki co ma dochód powyżej bodaj 85 tys, to mu obniżył podatki bodaj o 8%. Jeśli to jest nic to cóż na pełne zniesienie podatku dochodowego szans nie ma. Zresztą jak pisałem pakiet Kluski przez wybory nie przeszedł dalej, wklejałem tu jego założenia. Do tego twarda walka z korupcją, to co napisał Mazur, jeśli przedsiębiorca by załatwić jakieś pozwolenia itd. nie musi dawać co rusz w łapę, to jasne jest że ten hajs moze przeznaczyć na rozwijanie swojej działalności gospodarczej. Oszczędza dzięki temu, zmniejszają się jego koszty nie musi płacić tzw. podatku korupcyjnego.Pogadaj sobie z pierwszym lepszym młodym przedsiębiorcą i spytaj się go, w czym mu tak Jareczek pomógł.
Stereotypy...jeśłi nawet JKM wyzywający wszystkich od komuchów mówiA Kaczyński to był zawsze socjalista i nadal się na takiego kreuje.
http://wiadomosci.onet.pl/2165523,11,ko ... ,item.html- Jarosława Kaczyńskiego też Pan uważa za komunistę?
- On ma poglądy centrowe, może nawet centrowo–prawicowe.
Ryszard Bugaj socjalista doradca śp. Lecha Kaczyńskiego , również twierdzi, że nie zagłosuje na Jarka, bo on dla niego jest zbyt liberalny gospodarczo i szczególnie ma mu za złe Gilowską. Bo ruchy jego rzadu i jego decyzje personalne świadczą o czymś innym. Po prostu tak jak mówi JKM on jest gdzieś po środku czyli w centrum ;] Zresztą sam Jarek mówił, że jest za czymś pomiędzy społeczną gospodarką rynkową, a pełną liberalizacją, niemniej jednak podkreśla że te wszystkie węzły gordyjskie trzeba rozwiązać i tu znowu odwołam się do pakietu Kluski, który to w dużym stopniu czyniły, niestety wybory zablokowały przyjęcie tego planu.
A i przypominam, że przez ile Pis rządził, pierwsze pół roku to był pat, praktycznych rządów było półtora roku, czyli niemal dwa razy krócej niż PO, a i tak zrobili więcej.