Re: Wybory 2010

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Wybory 2010

Post autor: Piotr » 16 cze 2010, 17:03

Z tego co wiem komor chce komercjalizacji szpitali, a komercjalizacja z tego co czytałem zawsze jest tylko etapem do prywatyzacji. Kaczyński więc użył pewnego skrotu myslowego. Wazna tu jest jednak wedlug mnie inna rzecz. PO za wszelką cene chce sprowokowac kaczora do mocniejszej wypowiedzi. Zarzuca mu się juz wszystko mimo ze jego zachowanie jest bardzo dobre, jest stonowany, nie uzywa mocnych słów, a kampania wbre twierdzeniom wilmore'a jest aktywna(JK wcale nie milczy, udzielił juz chyba z 10 wywiadów, codziennie pokazują go na wiecach, był na debcaie więc twoj zarzut jest bez sensu)

Chyba nikt nie ma wątpliwości ze wybory rozstrzygną sie w drugiej turze, czyli bodaj 4 lipca. Jesli wezmiemy pod uwage ze JK ma bardziej stały elektorat, że będą wakacje, że będzie faza pucharowa mistrzostw, to mzona przyjąć ze i frekwencja z wyzej wymienionych powodow będzie niska, a to zawsze sprzyja JK. Zobaczymy, ja głosuje jak na JK i w pierwszej i drugiej. O ile Tusk moglby spokojnie liczyc na dobry wynik w II turze(ma chłopak charyzme) to już Bronek przypominający rubasznego gajowego jest w bardzo ciężkiej sytuacji. Kluczowa moze byc jeszcze inna sprawa czyli to kogo poprze Grzegorz Napieralski(ktory wg sondaży ma już 9%!). jesli poprze kandydata PO to z automatu cała jego pozycja zbudowana w czasie tej kampanii jako nowego lidera lewicy(mozna sie z niego smiac, ale fakty są faktami, Napieralskiemu rośnie i zaczyna byc poważnym graczem) runie. Jesli poprze JK no to będzie sygnał ze totalnie chce sie odłączyć od korzeni, czyli postkomunistow. jesli nie poprze nikogo(to czego sie spodziewam) to rowniez chyba zachowa pozycje i tego sie spodziewam.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”