Re: Grupa H - Chile, Hiszpania, Honduras, Szwajcaria

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Re: Grupa H - Chile, Hiszpania, Honduras, Szwajcaria

Post autor: Inferno » 16 cze 2010, 18:18

Cóż cała Hiszpania może podziękować del Bosque za porażkę, to tylko i wyłącznie jego wina.
Złe ustawienie drużyny - gra z jednym napastnikiem przeciwko skoncentrowanej na defensywie drużynie to strzał w stopę. Po co w tym meczu grał Busquets to ja nie wiem, nie miał praktycznie nic do roboty a i tak akcja po której padła bramka zaczęła się od jego przegranego pojedynku główkowego. Zamiast niego powinien wystawić od początku Torresa lub Llorente jeśli ten pierwszy nie był w pełni sił.
Złe decyzje personalne, Silva na pozycji prawoskrzydłowego to czysty debilizm na lewej stronie kiedyś grywał ale prawa?! Po wejściu Navasa zdjął Iniestę i wpuścił Pedro - sytuacja jak w pierwszej części tylko że zamiast 2 lewoskrzydłowych na boisku było 2 graczy na co dzień grających po prawej stronie, (o Busquetsie już pisałem więc nie będę się powtarzał).
Kiedy w pierwszej połowie do wolnego z okolic 22metra podszedł Villa to wybuchłem śmiechem, mając w kadrze takich szpeców od wolnych jak Xavi, Alonso czy Capdevila do piłki podchodzi gracz, który w tym sezonie nie zdobył żadnego gola z rzutu wolnego a w całej swojej karierze strzelił ich może z 10-15, no ale to pewnie kolejna decyzja Sfinksa.

Po pierwszej kolejce murowanym faworytem wydają się być Niemcy...

Wróć do „Piłka nożna na świecie”