Tak czy inaczej najgorszego rywala ma Hiszpania już za sobą. Chilijczycy są mocni, ale trudno się spodziewać, aby zagra tak cofnięci i wyszło im to tak dobrze. Z Hondurasem też powinno być łatwiej. Oczywiście trzeba się będzie sprężyć bo limit błędów się wyczerpał, ale są w stanie wygrać te dwa mecze co da im przynajmniej drugie miejsce.
Szwajcarzy są w świetnej sytuacji i jak tego nie spieprzą to wyjdą z pierwszego miejsca. Nie muszą do tego nawet wygrywać z Chile.
No więc czego dzisiaj zabrakło Hiszpanom? Przecież w defensywie nie zagrali gorzej od SzwajcarówMazurXIII pisze:Widzisz - niektórzy zwracają uwagę na takie rzeczy jak ustawianie się na boisku,dyscyplinę taktyczną,przemyślane,asekurowane ataki,wykorzystywanie słabości przeciwnika
Pisanie o Hiszpanii jako o bandzie dzieciaków biegających bez ładu i składu nie jest nawet śmieszne tylko żałosne. Ja bym się wstydził napisać coś takiego bo można by mnie uznać jako dyletanta jeśli chodzi o znajomość piłki nożnej.
Włochy - Paragwaj? Ci drudzy zagrali to co Szwajcarzy a Włosi grali gorzej od Hiszpanów. Nie ma chyba co do tego wątpliwości jeżeli rozłożymy grę na części pierwsze.aldoraine pisze:Ogólnie estetycznie wolałem mecz Włochy-Paragwaj , Chile-Honduras czy Anglia-Usa, wole inny futbol po prostu, granie skrzydłami a nie środkiem i inny system gry.
Chile - Honduras były spoko, ale przecież nie można porównywać gry Hondurasu do gry Szwajcarów. Chilijczycy wchodzi w rywali jak chcieli bo Ci choć wyszli nastawieni defensywnie to bronili bardzo przeciętnie. Notabene Chilijczykom również brakło w tym meczu skuteczności i wykończenia w ostatniej fazie akcji.
Anglia - USA? Przecież tam Yankesi nie grali murarki
Sam widzisz, że lepiej ogląda się te mecze gdzie drużyny chcą grać w piłkę. Hiszpania chciała więc w czym rzecz?
Dobrym przykładem jest też Australia. Wyszli bez napastnika, ultradefensywnie, ale tak wysoko, że każda prostopadła piłka oznaczała dobrą okazję dla Niemców. Widzieliście dzisiaj wysoko ustawionych Szwajcarów? Oczywiście nie bo w porównaniu do takiej Australii potrafili się bronić skutecznie.