Re: Grupa H - Chile, Hiszpania, Honduras, Szwajcaria

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Grupa H - Chile, Hiszpania, Honduras, Szwajcaria

Post autor: Piotr » 16 cze 2010, 18:45

Nie wiem czy porownywanie gry Chile i Hiszpanii to dobry pomysł. To znaczy z pewnością obie druzyny grają ofensywnie, ale Hiszpania monotonniej rozgrywa piłke w środku pola, by w pewnym momencie zdecydowanie przyspieszyć. To jest ładne dla oka, tyle ze dzis sie nie sprawdziło. Pamiętajmy tez ze Hiszpanie wiedzieli, ze Helweci wystawią autobus(chyba ze zmyliła ich Polska aka Szwajcaria :lol: ), więc mogli od początku meczu ustawić sie hiperofensywnie i kto wie, czy nie strzeliliby wtedy bramki. Jak dla mnie przeważyła zbyt zachowawcza 1 połowa i za mało dobrych dośrodkowań. Ja nie mam wątpliwości ze Hiszpanie w tej chwili są jedną z 3 najładniej grających ekip na swiecie, tyle że to wszysto trzeba potwierdzic na boisku. Skoro są tacy dobrzy to muszą umiec pokazac przewage futbolu ofensywnego nad autobusem. Nie pokazali dzis tej przewagi, mało tego prawde mówiąc nie stworzyli sobie az tylu okazji zeby uzasadnione były lamenty nad tym, że piękny futbol przegrał z brzydkim. Hiszpanów niewątpliwie stać na piękny futbol ale dzis to nie był piękny futbol tylko piękne rozgrywanie w środkowej strefie. Gdyby espaniole wykreowali z 5 stuprocentowek, wtedy tez byłbym sie wściekł, ale tak?

Wróć do „Piłka nożna na świecie”