Re: Grupa B - Argentyna, Grecja, Nigeria, Korea P-d

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Grupa B - Argentyna, Grecja, Nigeria, Korea P-d

Post autor: Salas11 » 18 cze 2010, 13:34

KASZUB pisze:Salas, slyszales kiedys o Bundeslidze?
:think: Chyba słyszałem... ale moment, może mi się wydaje...
Po pierwsze, jeżeli chcesz zaczynać dyskusję, konstruuj w miarę logiczne pytania, nie typu 'czy słyszałem o Bundeslidze'. Może chciałeś błysnąć elokwencją, ale rób to umiejętnie i nie zadawaj pytań na które nawet nie ma sensu odpowiadać.
KASZUB pisze:Widziales wiecej niz raz w akcji Schweinsteigera?
Oczywiście że nie, moją obiektywną opinię wysunąłem podpierając się kilkoma meczami Bastiana w kadrze Niemiec i Lidze Mistrzów (chyba w Bayernie, ale upewnij mnie bo mogę się mylić :? ) To oczywiście w zupełności wystarczy i oglądanie go w Bundeslidze byłoby stratą czasu. :?
KASZUB pisze:Ozil jest ofensywnym pomocnikiem odpowiadajacym za dogrywanie pilek napastnikom i nie mozna klasycznie porownac go do zawodnika Bayernu ktory jest dosc uniwersalnym graczem drugiej linii, wszechstronniejszym zawodnikiem srodka pola o innych zadaniach.
Nie oglądam Bundesligi, więc pewnie kiedyś mi się to przyśniło i teraz świta mi, że Schweinsteiger swoją renomę wyrobił sobie grając na skrzydle i dopiero później Klinsmann, Hitzfeld i Van Vaal (dobra kolejność? :| ) próbowali go na innych pozycjach na które przez predyspozycje się nie nadaje, skąd wzięły się słabsze sezony.
KASZUB pisze:Co prawda w ostatnich paru latach jego pilkarski rozwoj zahamowal sie ale w ostanim sezonie ( szosta pozycja wsrod pomocnikow w rankingu Kickera, 2 gole i 3 asysty )
To chyba nie wymaga komentarza, potwierdziłeś jedynie moją teorię. Przypominam również że Schweinsteiger został niejako "upchnięty" z tyłu ponieważ do Bayernu trafił Robben, który wraz z Ribery'm obsadzili skrzydła, więc analogicznie dla Bastiana zabrakło tam miejsca i to że może zagrać na tej czy innej pozycji na boisku nie oznacza, że wszędzie radzi sobie równie dobrze.
KASZUB pisze:van Gaal sprowadzil go na wlasciwe tory prowadzace do elity czolowych pomocnikow ( tych defensywnych ) Europy.
Jeśli chesz mi tu zasugerować, że Schweinsteiger zalicza się do czołówki defensywnych pomocników Europy, znaczyć to może jedynie że "troszkę" się w niego zapatrzyłeś, co z wiadomych powodów może zakłócić Twoją percepcję.
KASZUB pisze:Zajmuje sie Bundesliga 15 lat wiec wiem co mowie.
Nic z tego nie wynika i chwalenie się "stażem" w zainteresowaniu Bundesligą nie sprawi, że zacznę Cię traktować jak specjalistę w tej dziedzinie.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”