Re: Wybory 2010

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Wybory 2010

Post autor: Piotr » 21 cze 2010, 2:03

A dla mnie polityka nigdy nie będzie szitem i nie zamierzam jej rownież traktować z dużym dystansem ktoremu najczesciej wsrod Polaków towarzyszy gadka typu"ech ci jak zwykle sie kłócą" "i co oni mogą tam zmienić" Uważam, że taka postawa jest efektem mentalności pozostałej w Polakach po PRL-u. Oczywiście nie bierz tego do siebie, tak ogólnie napisałem;)

Co do sondaży to nigdy nie wykonują ich stacje, tylko sondażownie. Patrząc na sondaż dla tvn-u i znając preferencje wśród ludzi rządzących tą stacją(oraz patrząc na napływające prawdziwe wyniki), to nie potrafie po prostu pozbyć sie wrażenia, że te sondażownie są uwikłane w całą sieć drobnych przysług, kontaktów itd. Sondaże to syf!

Co do Pospieszalskiego. Zgadzam sie, jest propisowski(co nie oznacza ze jego programy są jednostronne bo zaprasza do nich często ludzi z innego bieguna, jak np. Hartman). Uwierz mi jednak, że gdyby nie był dobry w tym co robi, to nie miał by oglądalności, a gdyby nie miał oglądalności to nie byłoby go w tv. Właśnie mamy demokracje i dlatego mamy wolnosc słowa, Skoro mamy wolność słowa to mamy Pospieszalskich Lisów, Wołka i (przepraszam jesli jakims cudem mnie pan czyta) Wildsteina.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”