Re: Wybory 2010

red85

Re: Wybory 2010

Post autor: red85 » 21 cze 2010, 9:39

Cel jedyny jaki mi przychodzi do głowy to cel psychologiczny. Zwroc uwage ze około 15 mln ludzi nie poszło na te wybory. Około 20% z nich ma w dupie całą te polityke, ale non stop dostaje komunikat, że ten jest lepszy, ten wygrywa, ten dominuje itd. Do tego dochodzi kampania dla debili(czyli namawianie młodzieży do głosowania--trzeba ich przeciez wziąć za ręke i "zaprowadzić" nasze baranki, czy akcje typu "idz na wybory, zmien Polske"(sic!) ) więc ci nieinteresujący sie(jest ich masa, naprawde), w jakiejs części(ok. np. 2 mln ludzi) mysli sobie "a co tam wszyscy na Tuska(czy kogokolwiek kto jest modny, fajny, wygrywa w sondażach i ogólnie WYPADA na niego głosować), to i ja na Tuska!"
Ale jakie to ma znaczenie w kontekście tego, że WYNIKI OFICJALNE i tak WSZYSTKO zweryfikują ?! Odrobinę zdrowego rozsądku ludzie :roll: Powtórzę - przed wyborami manipulację przy sondażach mają sens, ale po ?
Naprawdę nie widzisz różnicy? No i jeszcze co do wyników TVP to trudno, żeby trafili dokładnie. Na ogół błąd statystyczny, czy tam dopuszczalny (cholera wie, jak to się nazywa) wynosi 3%. Przyrównaj to teraz do wyników tych dwóch stacji i wniosek wyciągniesz chyba już sam.
Każdy wiedział na jakiej grupie i w jaki sposób zostały przeprowadzone te badania. Czym się tak podniecać ? Wnioski są takie jak zawsze - do sondazy (jak i do całej polityki) podchodzić trzeba z dystansem :) Polityka to sztuka kłamstwa, ale nikt mi nie odmówi prawa do tego, żeby mieć swoje zdanie. Bo pomimo tego, że uważam to za syf i wielu wartościowych ludzi przy wiejskiej nie ma, to chcę wyrazić swoją opinie w wyborach. O pozwolenie tych "niezmanipulowanych" nie mam zamiaru się pytać. Wybaczycie ?
EDIT - aha - nie podoba mi się marginalizowanie JKM (we wszystkich mediach).Chłop miał lepszy wynik od Pawlaka,natomiast tego drugiego wszędzie pełno :?
Polsat i TVN robić mogą co im się podoba. Marginalizowanie co niektórych kandydatów w TVP to jest problem.
Jak Polacy mogą być tak ślepi???
Też się zastanawiam. Dwóch niezbyt dobrych kandydatów otrzymuje prawie 80% głosów.

PS Z fanatykami nie warto rozmawiać :boruta: Zaiste, piękny, cudowny post! :*

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”