Re: Wybory 2010

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Wybory 2010

Post autor: Wilmore » 21 cze 2010, 17:52

Wilmore tak samo jak Komoroswki teraz wygra, to sadze ze parlamentarne wybory beda porazka w wykonaniu PO, do glosu dojda SLD i PiS - z tego wzgledu ze nie bedzie juz usprawiedliwien, nie ma reform przez prezydenta, ktory blokuje, beda miec wszytskom w swoich rekach
Pisałem już o tym czas jakiś temu - dla PO wygrana w tych wyborach byłaby kłopotem, dlatego podejrzewam, że PO celowo tak tę kampanię prowadzi źle, żeby przed kolejnymi wyborami nie zostać skompromitowane przez każdego rywala politycznego - już im idzie nie tak, w razie połączenia władzy w jednej partii będzie katastrofa. PiS nie dało rady, PO też nie da.
I dlatego nazywam to rozmowy z fanatykami. Z nikim innym nie dyskutuje się o polityce tak trudno jak z wyborcami PiSu. Niemal zawsze kończy się to tak jak teraz - atakami na tego, kto nie wielbi Jarka i spółki. W prawicowych twardych głowach po prostu nie istnieje coś takiego jak tolerancja, nie ma zrozumienia, że ktoś może myśleć inaczej, że ktoś może mieć inne przekonania niż prawicowe.
Masz, niestety, rację. :wink:
Już powtarzałem dziesiątki razy pisałem tutaj, że nie ma w tym kraju partii, której byłbym zwolennikiem.
A UPR? Teraz bez Mikkego powinni tylko zyskiwać, może i brak im wyrazistego lidera, ale też pozbyli się faceta bredzącego często od rzeczy, co może im wyjść na korzyść. Gospodarczo są ode mnie daleko, ale podobają mi się dużo bardziej niż partie istniejące obecnie w sejmie, tzn. mają konkretny program i nie udają, że są inni niż w rzeczywistości.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”