Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
kubaokocim
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: kubaokocim » 22 cze 2010, 16:00

Nie wiem czy śledzicie teraz zawirowania związane z transferami Interu.

Jeżeli chodzi o odejścia to wiadomo numerem jeden jest transfer Maicona do Realu ( w co ciągle nie wierze i mam nadzieje że Maicon zostanie ), no ale gdyby do tego doszło Inter zgarnąłby ok. 30mln euro, co nie jest dla mnie dobrą ceną, 40mln euro minimum. Oby ta sprawa szybko się wyjaśniła bo kibice długo nie wytrzymają tego czekania :D .

Co do plotek o transferze Milito, raczej wątpliwe jest to aby gwiazda numer jeden tego sezonu Interu opuściła ten klub, zaledwie po jednym sezonie spędzonym w Mediolanie.

Odszedł Quaresma za 7mln euro do Besiktasu, co jest wspaniałą wiadomością, po pierwsze zawodnik ma szanse na grę, po drugie budżet klubu został odciążony zarobkami Q7, po trzecie zrobiło się miejsce na nowego zawodnika, po czwarte 7mln euro wpadło na konto klubu.

Arnautovic wrócił do swojego klubu z Holandii, Twente, trochę szkoda, bo nie miał okazji się sprawdzić, nie wiemy za bardzo co straciliśmy.

Kolejnym zawodnikiem do sprzedaży jest Muntari, który ma oferty z Totenhamu, Evertonu a także może zostać włączony do transferu Mascherano do Interu. Jego wartość podobno sięga 11-15mln euro.

Z wypożyczeń wrócili Burdisso, Obinna, Suazo, Jimenez, Rivas. Co do pierwszego ciągle nie wiadomo jak potoczą się jego losy, sam zawodnik chce zostać w Romie, ale jej nie stać na zapłate 7mln euro, z koleji zawodnik otrzymał ofertę z Manchesteru City opiewającą na ok. 15mln euro. Jeżeli chodzi o Suazo (jego wartość rynkowa wynosi 5mln euro) to podobno chce on wrócić do Cagliari, z którego wcześniej trafił do Interu po wyśmienitym sezonie. Obinni bliżej na Wyspy Brytyjskie (4mln euro), Jimenez chce zostać wykupiony przez Parmę (4mln euro), natomiast Rivas jest zadowolony z pobytu w Livorno (2.3mln euro).

Inter wykupił kart dwóch zawodników: Marigi i Biabianego. Dwaj młodzi zawodnicy, którzy mam nadzieje zostaną wcieleni do kadry Interu na nowy sezon.

Co do nowinek transferowych o zawodnikach którzy mają trafić do Interu, to głównym priorytetem klubu jest stał się Mascherano z Liverpoolu. Wydaję się, że nie jest to żadna plotka, ani wymysł dziennikarzy. Inter naprawdę stara się o tego zawodnika i jest coraz bliżej sfinalizowania zakupu.

Z innych informacji które przeczytałem do Interu przymierzani są także: Elano z Galatasaray, Kjaer z Palermo, Bastos z Lyonu, Van der Viel z Ajaxu, Pastore z Palermo itd. Oczywiscie większa liczba z nich to plotki, aczkolwiek sezon transferowy rządzi się czasem tym, że przyniesie z dwie, czy trzy niespodzianki więc gdyby który kolwiek z zawodników trafiłby do Interu byłoby ciekawie. Osobiście marzy mi się atak Tevez-Milito-Eto, więc może moje osobiste marzenie się spełni :D .

No to tyle co chciałem napisać, drobny skrót tego co się dzieje, wiadomo mistrzostwa pochłonęły wszystkich, może właśnie na nich objawi się jakiś zawodnik który trafi do nas 8) .

Wróć do „Włochy”