1/8 finału: Hiszpania - Portugalia

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

1/8 finału: Hiszpania - Portugalia

Post autor: Jarzinho » 26 cze 2010, 0:55

Obok spotkania Niemców z Anglią chyba zdecydowanie najciekawszy pojedynek. Ja widzę tu jednego faworyta - Hiszpanię. Nie cenię umiejętności trenerskich Queiroza, drużyna Portugalii także nie zrobiła na mnie wrażenia w spotkaniach czy to WKS czy Brazylią. W obu jak dla mnie byli drużyną gorszą. wygrali z Koreą Płn. bardzo wysoko, ale takie wyniki nigdy nie znaczyły o czymś specjalnym. Mimo wszystko nie stracili bramki i to się ceni, czyli w defensywie muszą być bardzo pewni. Ofensywa to Ronaldo, który myśli, że nie ma nikogo dobrego obok siebie i strzela z większości pozycji nie robiąc przy tym nic efektywnego. Hiszpanie nie grają nadal tego z czego pamiętać ich można było z Euro 2008, Sfinks nie trafia ze zmianami, jednak potrafili wygrać grupę mimo, że przegrali pierwsze spotkanie. Martwić może dyspozycja Torresa, który wg. mnie nic nie daje obecnie drużynie, pomoc także trochę defensywnie. Raczej tu nic się nie zmieni.
Ciekawe czy Hiszpanie dostaną żółtko, bo trochę mnie Szpak zaskoczył, że jeszcze nie otrzymali kartki. Portugalia raczej kilka uzbiera, fajnie by było także zobaczyć Pepe w środku pola. Fajnie bo zapewne wyleci bo mimo włosów nic u niego się nie zmieniło. Choć z drugiej strony może połamać jakiegoś gracza Barcy. :?
Mam nadzieję, że od tej fazy Hiszpanie dość konsekwentnie będą dążyć do kolejnych faz, nie grając w żadnym momencie spotkania tak jak wczoraj w drugiej połowie z Chile.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”