Re: 1/8 finału: Niemcy - Anglia

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: 1/8 finału: Niemcy - Anglia

Post autor: muszeq » 27 cze 2010, 18:18

fieldy pisze:z tym Carrickiem to bym nie przesadzał, też miał słaby sezon i pewnie wiele by nie pomógł. Johnson -> Neville ? :P
Napisałem to w sumie w formie żartu, ale gdyby były takie zmiany śmiem twierdzić, że wyglądałoby to lepiej. Neville ma za soba bardzo dobry sezon i pomimo wieku nie odstawał szybkościowo od takich piłkarzy jak Bellamy, który jest szybki jak błyskawica. DO tego ogromne doświadczenie i przede wszystkim charakter - walka do utraty sił. Miałem wrażenie, że Johsnon przez cały mundial grał na pół gwizdka. Uważam, że Neville spisałby się lepiej, choć dla wielu może to zabrzmieć dziwnie.

Co do Carricka, zdaję sobie sprawę, że miął słaby sezon, ale to co robił Barry to jest po prostu amatorszczyzna. Klient z zerową kreatywnością, niech chociaż stoi i nie przeszkadza. Ale nie, on musiał co chwila tracić piłkę i to z tragicznymi konsewkwencjami. Jestem przekonany, że Carrick bez formy wniósłby dużo więcej, bo jest piłkarzem barzdo kreatywnym, ale potrafi też grać w obronie.

A jesli chodzi o Upsona, czy to jest normalne, że w takim meczu gra piłkarz, który razem z West Hamem bronił się przed spadkiem? Naprawdę strasznie mnie dziwią decyzje Capello. Na początku przyjąłem to spokojnie. Pomyślałem sobie, że Włoch ma swoją wizję i jeszcze wszystkich zaskoczy. Ale teraz okazuje sie, że dupy dali ci, co do których pojawiały się wątpliwości. Do tego zero skrzydeł. Wright Philips to nie jest piłkarz, który po wejściu na boisku może postraszyć. Co innego Walcott czy Johnson, który naprawdę grał świetnie w minionym sezonie.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”