Re: 1/8 finału: Niemcy - Anglia

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: 1/8 finału: Niemcy - Anglia

Post autor: fieldy » 27 cze 2010, 19:42

Ebi pisze:Po dzisiajszych doświadczeniach i stracie dwóch goli nie pozwolą sobie na coś takiego z Argentyną.
no ja nie wiem, czy Friedrich z Mertesackerem zapewnią czyste konto w rywalizacji z Messim, Higuainem i Tevezem, jedno jest pewne - będzie kapitalne spotkanie, może nawet dzisiejsze przebije, kto wie - ale muszą najpierw chłopcy Diego przejść Meksyk :P

Ciekawostka, by opta stats: Wayne Rooney has lost the ball by being tackled in possession more often than any other player at the 2010 :lol:

To nie był turniej Roo :P

Winę ponosi Capello, który sam chyba nie wiedział jak ta drużyna ma wyglądać. Niby stawia na Greena, ale po pierwszym błędzie, zmienia bramkarza. Potem wyciąga z kapelusza Carraghera, ale jak ten wraca z zawieszenia, to i tak nie gra. Heskey zaczyna mundial, by po chwili stracić miejsce w składzie na rzecz Defoe. Lennon to samo - zaczyna turniej, by po 1 meczu wypaść ze składu. Gdzie tu sens, gdzie logika ? Capello nie miał pomysłu na drużynę, za co on tę kasę trzepał ?
Mentor pisze:Jak wygląda z punktu widzenia przepisów pierwszy gol? Przy wybiciu z piątki nie ma spalonego?
tak słyszałem,
I mam jeszcze pytanie do fieldy'ego (ogólnie kibiców Arsenalu):
Dlaczego Wenger kupuje 39-letniego staruszka na bramkę, zamiast wydać trochę więcej kasy i mieć perspektywicznego bramkarza, którego można by było później sprzedać do np. Realu za większą jeszcze kasę. Myślę tutaj o Neuerze. Chłopak ma talent. United w sumie też mogłoby go sobie sprowadzić.
bo Wenger nie lubi wydawać kasy, to raz. Dwa - Schwarzer ma 37 i jeszcze nie przyszedł :P Szczęsny zbiera kapitalne recenzje za grę w League One [3 liga], teraz ma iść do Championship [2 liga] i za 2 lata może już grać w Premier League [1 liga :D] wiec sprowadzenie takiego Schwarzera, doświadczonego, ogranego w lidze i dużo lepszego od obecnych bramkarzy ma sens. Pogra 2 lata i Wojtek wskoczy do składu :]

Wróć do „Piłka nożna na świecie”