Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 28 cze 2010, 15:06

Podobno prócz Bonucciego do JUVE ma przyjść Mexes. Wcześniej pisałem, że nie podoba mi się taki transfer, ale to dlatego, że nie spodziewałem się więcej niż jednego większego transferu na środek obrony. Mexes to bardzo ciekawa opcja jako mocny rezerwowy. W dodatku intryguje mnie duet Chiellini-Mexes :twisted: Czyli nie układ zły i dobry policjant, a policjant zły i jeszcze gorszy :lol: . Potencjał fizyczny i agresja w grze wręcz zastraszająca.
W dodatku można by się pozbyć Amauriego czy Poulsena, których ciężko będzie wysłać do innego klubu (albo brakuje kupców, albo sam zawodnik nie jest chętny), a którzy z oferty Romy powinni skorzystać bez dłuższego wahania skoro trenerem jest Ranieri.
Natomiast odnośnie samego Mexesa: Wszyscy wiemy, że to psychopata, że nie nadaje się na lidera zespołu, ale możliwości to on ma i to chyba nie mniejsze niż czołówka w tej lidze. Tyle tylko, że trzeba go jakoś "wytresować" i tu wielkie zadanie dla Del Neriego. To, że Mexes w Romie nie prezentował się dobrze jako lider obrony mnie nie martwi, bo w JUVE liderem będzie Chiellini. Tak, więc jeśli umiejący pracować z obrońcami Del Neri (np. Grosso, Barzagli i Zaccardo w Palermo) wyciągnie z niego to co Francuz zaprezentować może to obrona w kształcie Chiellini-Bonucci/Mexes powinna wyglądać naprawdę dobrze.

Wróć do „Włochy”