Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 29 cze 2010, 11:05

Kompletnie nie rozumiem tych transferów. Duet King-Dawson prezentował się świetnie i nie wiem po co Tottenhamowi aż taki gracz jak Kjaer. King co prawda jest cholernie kontuzjogenny, ale Duńczyk jest na tym etapie kariery, że rola rezerwowego nie powinna być dla niego opcją. Tak więc nie wiem ani po co rozbijać tak dobrą parę wprowadzając Simona do 11, ani po co kupować Kjaera na ławę.
Cavani natomiast to gracz, którego tak wielka wartość rynkowa mnie zawsze dziwiła. Mówimy o graczu, który kosztuje około 20 mln euro, a nie przemawia za nim nic prócz warunków fizycznych. Jest silny i szybki, dużo biega, ale brakuje mu techniki oraz wykończenia, kreatywny też nie jest. Słowem jak Pawluczenko. Może i Edison jest trochę lepszy, ale na pewno równie niekompletny.
A Zampariniego rozumiem doskonale. Kjaer i tak by odeszedł po tych 2 latach, a takiej oferty za Cavaniego nie sposób nie odrzucić. Tymbardziej, że w alternatywie jest zdolniejszy od Cavaniego Abel Hernandez oraz Maccarone, który w Sienie prezentował się od Cavaniego lepiej.

Wróć do „Anglia”