Re: 1/8 finału: Brazylia - Chile

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: 1/8 finału: Brazylia - Chile

Post autor: VADER » 29 cze 2010, 11:18

Niema co załamywać rąk po porażce La Roja z Brazylią.Fakt jest niepodważalny,iż ekipa Dungi ten mecz wygrała jak najbardziej zasłużenie.W przekroju mundialu i tak gra Chile cieszyła moje oczy.Marcelo Bielsa jestem święcie przekonany,że zostanie na stanowisku trenera kadry narodowej.To znakomity człowiek.Za rok Copa America więc jest nad czym popracować aby jeszcze oszlifować małe mankamenty które obnażyli wczoraj Brazylijczycy.Do mundialu za 4 lata właśnie w kraju samby i kawy "El Loco" jak mawia się o Bielsie zrobi z tych chłopaków naprawdę WIELKĄ DRUŻYNĘ.Marcelo Bielsa wprowadza w tym zespole wielu młodych piłkarzy których szlifuje z doskonałością i pietycyzmem.Jest szanowany w Chile za swój profesjonalizm i twarde stawianie na swoim.Szanują go piłkarze gotowi za nim pójść w ogień.La Roja wracają do domu podniesioną głową.Póki co na tych MŚ jest to jedyny team który grał tak otwarty futbol.Wiele znanych byłych gwiazd piłki jak Gary Lineker,Raul,Patrick Berger czy też Rudi Voeller uznało Chile za MISTRZA GRY PRESSINGIEM na tegorocznym mundialu.Wystarczy mi taki komentarz.Widać,że nie tylko Ja mam podobne odczucie w tej sprawie.La Roja pokazali prawdziwy charakter i temperament na MŚ,oraz styl gry typowy dla ekipy z Ameryki Pd.Niemam moim pupilom nic do zarzucenia.Mam więcej niż pewność,iż kilku graczy La Roja w letnim okienku transferowym zmieni swoje barwy klubowe.W końcu gra jaką zaprezentowali Chilijczycy na mundialu znakomicie ich zareklamowała wszak wielu działczy zachodnich klubów Europejskich miało okazję ujrzeć,że Chilijczycy potrafią grać naprawdę pięknie w piłkę.
2 lipca w meczu 1/4 finału Holandia-Brazylia cieszyć mnie będzie jedno,iż z tych dwóch zespołów (których przyznam szczerze z całego serca nieznoszę) jeden pojedzie w końcu do domu.Teraz pozostaje mi tylko dopingować na MŚ ekipę Argentyny,która podobnie jak Chile cieszy swoją grą.
Cóż co do całej sytuacji z sędziowaniem to FIFA jest nieugięta.Zapowiada,że nie będzie żadnych zmian w przepisach…bo futbol musi pozostać taki jaki jest,nawet za cenę błędów,pomyłek,wypaczeń i rozczarowań."Nie zamierzamy otwierać żadnej debaty na temat technologii wideo.To nie czas i miejsce na to"-powiedział pytany o kwestię innowacji rzecznik prasowy federacji Nicolas Maingot.

Zapraszam też serdecznie do komentowania MŚ na moim blogu :beer:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”