Eliminacje do MŚ 2006

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post autor: Pisakk » 31 mar 2005, 21:16

cloner pisze: nie zgadzam sie z tym ze Rasiak jest slaby !! a powiesz mi kiedy ten Rasiak mial strzelic bramke ?? przeciez gral teraz znowu tylko 15min !! Frankowski gral caly mecz i jakos nic nie strzelil, a Zurawski gdyby nie ten gol, to bylby jednym ze slabszym na boisku !!
Obrazek z ostatniego meczu Polski z Irlandią Płn.: 88 minuta, Polacy prowadzą 1:0 i nie chcą dopuścić przeciwników do pola karnego, aby nie stwarzać niebezpieczeństwa pod naszą bramką. Piłka znajduje się pod nogami irlandzkich obrońców. Do zaowdnika z piłką podbiega stosując pressing...Frankowski, który ma w nogach dwa mecze, a Rasiak sobie drepce z boku i się patrzy! Dwie minuty później to samo! To tyle odnośnie gry Rasiaka w ostatnim meczu...

Ale Cloner powiedz mi, który mecz Rasiaka w kadrze był dobry w takim razie? Nie mów tylko, że nie miał szans pokazania się bo przecież było pare spotkań, w których grał od początku. Ale co można oczekiwać po zawodniku, który wolniej biegnie do przodu niż ja do tyłu, a piłka po przyjęciu odskakuje mu na pięć metrów. Jedynie głową umie niezle grać, ale jak bym był tak samo wysoki to pewnie też bym tak umiał.

Wiesz czemu Rasiak ma tyle goli w Championship? Może nie wiesz jak wygląda typowy mecz Derby. Cała drużyna haruje, a Rasiak tylko drepce. Jeno jak wyjdzie komuś dobre dośrodkowanie to wtedy może coś z główki się ustrzeli.
W tym Derby to muszą mieć bardzo dobrych pomocników - tak dobrze uderzają, że piłka odbija się od Rasiaka i wpada do bramki :lol:
cloner pisze:Oceniajac takze gre reszty pilkarzy trzeba uczciwie przyznac ze Krzynowek popelnil w tym meczu wiecej bledow niz we wszystkich poprzednich razem !! to samo Szymkowiak !! i jeszcze jedno - powiedzcie mi czego Wy oczekujecie od Kałużnego ?? wszyscy chcecie by gral super, przeciez nie zawsze mozna grac na wysokim poziomie, jak strzelil gola (chyba z Austria) to wszyscy sie cieszyli, a teraz, ale to jest normalne wsrod kibicow, jak cos nie wychodzi, to wszyscy opieprzaja i sie odwracaja od pilkarzy, a jak wychodzi to wychwalaja ponad wszystko :D

Zgodzę się z Tobą - Krzynówek z Szymkowiakiem rozegrali słaby mecz. Ale Kałużny przecież to była totalna porażka. Nie dość, że zabierał piłkę stoperom, to jeszcze po chwili podawał do innego obrońcy i tak w kółko. Nie zagrał chyba ani jednego podania do przodu tylko wszystkie do tyłu lub do boku. Poruszał się wolno, ślamazarnie - jakby mu się nic nie chciało. Czemu nie Sobolewski po dobrym meczu? Tego chyba nigdy nie zrozumiem.
cloner pisze:wiem ze dobrze napisalem, to ze raz zle zagral z Athletico to nie oznacza ze jest slaby i nie nalezy mu sie powolanie !! przeciez austriackie kluby (te z czolowki) sa lepsze od naszych najlepszych (Wisla, Legia czy Groclin) !! i to Gilewicza nalezy sprawdzic !! jesli nie w meczu o punkty to powolac go na jakis towarzyski !! ale dac mu zagrac pelne 90min !!
O w mordę, jakby to Wiesiek powiedział...Czy nie pamiętasz, że Gilewicz w reprezentacji już BYŁ SPRAWDZANY? Przecież już miał możliwość pokazania swoich umiejętności i zawiódł...Wszyscy się dziwili, dlaczego może grać tak dobrze w klubie a w reprezentacji nie gra nic. Czy nie pamiętasz tego? NIE dla Gilewicza! On już miał szansę i ją zmarnował.

pozdro[/quote]

Wróć do „Piłka nożna na świecie”