Nie lubię wydawać opinii w momencie gdy impreza jeszcze trwa ale jednak ten Ayew robi na mnie wrażenie. Obserwuje go na niwie reprezentacyjnej bo akurat miałem dotychczas możliwość oglądania kilku ostatnich PNA i ten chłopak naprawdę się rozwinął jako gracz. Od typowego bezgłowego jeźdźca, który mija każdego kogo się tylko da i zawsze szuka pojedynków indywidualnych próbując wejść z piłką do bramki do naprawdę wartościowego skrzydłowego, który potrafi wykorzystać swoje indywidualne umiejętności z korzyścią dla drużyny. Oczywiście jeszcze mu wiele brakuje i ciągle ma skłonności do tych jego dryblingów w nieodpowiednim momencie ale myślę, że w końcu nadchodzi jego czas. Może tym razem Marsylia go nie wypożyczy albo trafi gdzieś do Anglii i z inteligentnym trenerem u boku będzie jeszcze lepszy. Potencjał na pewno ma chociaż zazwyczaj synowie wielkich i znanych piłkarzy stosunkowo rzadko robili większą czy nawet porównywalną karierę do swego ojca. kto wie może jemu się uda...
Ogólnie warto też zwrócić uwagę na bardzo młody wiek tej drużyny co może sugerować, że to nie ich ostatni dobry turniej chociaż w futbolu afrykańskim różnie to bywa. Średnia wieku (rocznikowo) 24 lata